07.09.2015 14:44

"Бежанци" си играят на нравствена полиция в Германия

Видян 1347 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

4000 бойци на Ислямска държава са проникнали на територията на ЕС като бежанци


Млади ислямисти, самообявили се за "полиция на шериата", патрулират из град Вупертал, опитвайки се да "превъзпитават" минувачите и да им натрапват собствените си представи за морал, предаде DW. Мъжете носят оранжеви облекла, върху които е написано "шериатска полиция". Очевидно те се възприемат като своего рода нравствена полиция на исляма, защото патрулират край дискотеки, барове и ресторанти, като агитират посетителите им да се откажат от алкохола, цигарите и нощния живот, пише още изданието. Заговаряни били дори посетители на магазини, на които ислямистите разяснявали "правилните" принципи на поведение. Според съобщения в германските медии, членовете на "шериатската полиция" са млади хора на възраст между 19 и 33 г., които казвали, че подобни акции в бъдеще ще има и в други германски градове. Според DW влиятелният салафитски проповедник Пиер Фогел е похвалил акцията на "шериатската полиция" и в интернет и е призовал и други мюсюлмани да последват примера от Вупертал. Вътрешният министър на провинция Северен Рейн-Вестфалия Ралф Йегер е разпоредил оранжевите жилетки на радикалните ислямисти да бъдат иззети, ако те отново се появят с тях на обществени места. Полицията обаче засега не е арестувала никого. В същото време Daily Express изнесе шокиращи данни, според които повече от 4000 бойци на Ислямска държава са проникнали на територията на ЕС като бежанци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Министърът на отбраната на страната Луис Петри след среща със заместник-генералния секретар на ръководения от САЩ военен блок Мирча Джеоана

Аржентина иска да стане партньор на НАТО

Аржентина официално поиска от НАТО да я ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и