27.08.2015 13:58

Поредна „Зелена библиотека” в Борисовата градина

Видян 2327 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Финалното издание на „Зелена библиотека“ ще се проведе в събота (29 август) от 10:00 до 13:00 часа в Борисовата градина. Това е инициатива на Столична библиотека, която организира за пета поредна събота четене на открито в паркове и градини на София. Миналата събота на 22 август Зелената библиотека бе в Княжеската градина срещу БСФС, където се събраха много любители на четенето.  Тази събота библиотеката в Борисовата градина ще бъде на 200 метра от езерото Ариана – на първата площадка по централната алея навътре в парка.


В читалнята под открито небе ще има голям избор от книги, включително и най-нови издания. Всички желаещи ще могат да си извадят безплатна читателска карта на място, а тези, които вече имат – да си вземат книги за вкъщи. Помислено е и за най-малките – ще бъдат предоставени книжки за оцветяване.


"Книгите в библиотеката са обществен фонд и е хубаво повече читатели да се докосват до него, затова правим тези зелени читални, които предизвикват голям интерес",казват организаторите на инициативата.


"Радвам се, че на територията на район „Средец“ в Борисовата градина е заключителната „Зелена библиотека“. Надявам се с тази инициатива повече хора да станат читатели на Столичната библиотека и съответно да ползват големия книжен фонд с над 1 милион заглавия", каза г-жа Вергиния Стоянова, кмет на район „Средец“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате