Свързани новини

07.01.2009 17:59

Момичетата на кмета 5: Веска гърми с уста, вместо да чисти

Видян 7999 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Плати 900 000 лв. наши пари за непочистен първи сняг. А за последния май към 2 милиона


Бойко Борисов си е полицай по душа и вероятно по тази причина т.нар. Столичен инспекторат, за който при предните кметове не се и чуваше, стана първа цигулка в общинския оркестър.
Когато вън е зима тя пищи най-много. 300 000 лв. струва на софиянци един ден “чистене” на града. Само дето градът не се чисти. Огромна част от площта му остава покрита с преспи и днес – шест дни след последния валеж. А шефката на фамозния Инспекторат – Веска Георгиева се прочува тези дни не с работа, а с лафове.
Когато през ноември падна първият сняг и зимата я свари неподготвена, въпреки многото точни синоптични прогнози, тя плати 900 000 лв. за чистене, каквото нямаше. А на кмета не му оставаше нищо друго, освен да се шегува, че било изчистено до асфалт.
Същата работа се повтаря и сега. Веска роди мъдростта за разделянето на града на “важни” и други улици. Само дето синът и дъщеря й дето са юристи не са я посъветвали да внимава столичани да не решат, че има важни и неважни данъци за плащане и да не дадат пари примерно за чистенето на града, което остава само мечта.
Важни пътни артерии като улиците “Шишман”, “Асен”, “Петьофи”, “Солун” и хиляди други дори и в най-идеалния център останаха покрити с пелена. Най-интересно беше при кръстосването на “важни” с по-малко важни артерии като “България” и “Гоце Делчев” например – на кръстовищата се образуваха ледено – кишави улеи, които изискват майсторско управление. Който го не може – да мре! В резултат само на 2 януари и само в София имаше стотици катастрофи.
Другари застрахователи, дето ще плащате милиони за щети поради неизчистване. Защо не заведете контраиск срещу Столичния инспекторат, понеже не си е свършил работата.
Даже централният площад на града и държавата не се изчисти, както 19’ ви показа тези дни. Не е махнат оттам и агитационният фургон на Атака. Дотук обаче сметката, която ние – данъкоплатците ще погасяваме само за последния сняг е към 2 милиона. Ако добавим коледния сняг – не ни се мисли какви пари изтичат в нечии джобове.
Между другото, при идването на Веска в инспектората преди по-малко от година бе създаден контра на нея и кмета Синдикат на обединените инспектори. В каре сме публикували едно мнение на негов член, публикувано в сайта vsekiden.
Откъде се взе тази Веска ще попитате вие? Ние ще ви отговорим: географски – от село.
“Родена съм в Ловешко преди 55 години”, разказва Желязната дама пред Стандарт. Защо ли крие къде в Ловешко, от какво ли се притеснява? Нейна работа.
Чудите се защо я нарекохме желязната дама – ами завършила е металургия на черните метали. Така че званието е съвсем буквално.
Според ботевградчани тя дълго време е работила в местната фирпма Пластхим. Вероятно към екологията и инспектирането са я наклонили увлеченията й като член на Зелената партия. Вероятно по линия на политическата сила тя е станала експерт по чистотата на въздуха в РИОСВ.
В общината Веска се взе, след като предшественикът й Гален Ганчев подаде оставка. Кметът нарече това “уволнение” и спести мотивите за отпадането на бившия му фаворит от неговия отбор. Квалификацията на Ганчев беше полицейска и той наистина се вживя с цялото си сърце като инспектор, което си и звучи по полицейски. Поради липса на експерт, какъвто няма и в ресорите здравеопазване, образование, строителство, чистота, Борисов се обърна към Желязната Веска.
 
Бунтът на мравките
“ИНСПЕКТОРИТЕ ОТ СТОЛИЧЕН ИНСПЕКТОРАТ СЪЗДАДОХА СИНДИКАТ НА ОБЕДИНЕНИТЕ СТОЛИЧНИ ИНСПЕКТОРИ-МИЛИ ХОРА ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ТЕЗИ ХОРА ТЕ ЗНАЯТ ЗА КАКВО РАБОТЯТ И КАКВО ПО ТОЧНО. МИЛИ СЪВЕТНИЦИ НЕ СЕ ХВАЩАЙТЕ ЗА ПРИКАЗКИТЕ НА ЧОВЕК КОЙТО ЛИЧНО Е ПОДПИСАЛ 8 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА СНЯГ МИНАЛАТА ГОДИНА ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ НЕ ВАЛЯ И ТОВА Е ГОСПОЖА ИЛИ ГОСПОЖИЦА БОЯДЖИЙСКА НО ПО СКОРО Е ГОСПОЖА С НЕЙНОТО ДЪРЖАНЕ. А СЕГА КАТО ВАЛЯ СНЯГ СЕ ВЗЕ НА СЕРИОЗНО И НЕИСКА ДА ПОДПИШЕ. КЪДЕ ВАЛЯ ГОСПОЖО ВЪВ ВАШИЯ ДЖОБ ЛИ МИНАЛАТА ГОДИНА”.
Запазваме стилистиката, фактологията и правописа такъв, какъвто е публикуван във форума на Vsekiden


Веске, я не ни гледай работата, а своята


В редакцията миналия ден гневно се обади със стилистични забележки Желязната Веска. В 19’ вече я наричаме Поразяващата уста. И й даваме безплатен съвет: Веске, я си гледай своята работа, че нещо издиша! Нашата ние я вършим – правим най-големия вестник в България!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и