Свързани новини

04.01.2009 15:49

Момичетата на кмета 2: Ирина Савина

Видян 15147 пъти | Коментари 0
Гласували 7 рейтинг: 3.5714
много слаба слаба добра много добра страхотна

Видинската журналистка ни сурвака с 30% скок на водата


30% ръст на цената на водата е новогодишният подарък на общината за софиянци. Това е най-голямото постижение на заместник – кмета Ирина Савина. Тя заплаши общинските съветници през декември, че ако не гласуват поредната инжекция за концесионера Софийска вода, ЕС ще отреже 55 милиона по програмата ИСПА на София, след като спря 76 млн. на цяла България и това предизвика буря срещу правителството.
Още по-лошата новина е, че до 2013 г. цената на водата ще скочи двойно. Загубите по мрежата са 61% от подаваното и плащано от хората количество. Но заместник - кметицата явно е безсилна да се справи с контрлола върху концесионера.
Само напомняме, че преди да стане кмет, Бойко Борисов беше обещал, че ще изгони и този концесионер, а и Волф и ДИТЦ, които явно во веки веков ще чистят града.
Ирина Савина успокои в петък общинските съветници, че всичко по оползотворяването на инвестициите по проекта ИСПА върви "нормално".
Другият голям дерт на заместник – кметицата е безогледното изсичане на дървета и строителството без план, улици и друга инфраструктура. Последно в късната есен на 2008 г. алармирахме за отрязването на цяла гора край 4-и километър. От своя страна зам.-кметът по инвестициите и строителствоте Ирина Савина потвърди пред 19`, че е издадено разрешение за отсичането на около 105 дървета.
Това не е единственото място в София, където безконтролната сеч е факт. Същото продължава и в горната част на Южния парк. Даже в агенциите за недвижимости фигурира цял жк Южен парк напук на всякакви закони и норми.
Въпреки обещанията на кмета, неговото вице по строителството и инвестициите не е направило нищо и за генерален план на града. Затова в София малкото, което се прави продължава да се действа на парче.
При есенната актуализация на бюджета десетки милиони бяха резнати точно от инвестиции. А над 200 милиона лева ще бъдат върнати обратно в държавния бюджет поради липса на капацитет за усвояване точно в най-необходимите проекти за един издишащ град.
Дали Савина не мрази София? Това се питат мнозина. Дамата, избрана от Бойко случайно за негова заместничка, поради липса на експерт в екипа му, влиза в общината едва на 28 години. Тя е родом от Видин, където е работила като репортерка в местни медии и катко секретарка на областния управител. След като завършва журналистическия факултет на СУ, започва работа в пиаротдела на Майкрософт. И кой знае защо генералът я назначава в началото на първия си мандат за заместник – кмет по строителството и инвестициите – най-важният ресор за катастрофиралата точно откъм инфраструктура София. Едва ли това е било израз на силна загриженост за града, на който родното село на кмета – Банкя е сателит.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели