Свързани новини

30.04.2015 10:42

Левчев се поклони на читателите си

Видян 1284 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Искам да изкажа думи на благодарност към всички, които сте тук, които преживяхте заедно с мен час и четиридесет минути поезия и други думи. Бих искал да завърша с една благодарност и да ви се поклоня. Благодаря ви, че съществувате! Видях лицата ви и прочетох, че не сте миналото, а бъдещето". С тези думи големият поет Любомир Левчев приветства своите гости, препълнили зала 6 на НДК за неговия 80-и рожден ден.


Над 200 души, сред които писатели, академици, политици, близки, приятели и почитатели на Левчев, се събраха за поетичната вечер „Звездите са мои". Рожденият му ден бе в понеделник, но празненството в сряда, пише "Площад Славейков".


„Има поети, които никога няма да дочетем докрай", каза от сцената директорът на НДК Мирослав Боршош, след което прочете и любимото си стихотворение от Левчев - „Книгата". Издателят Иван Гранитски посвети на Левчев свой стих - вариации по неговото творчество, и го описа като „поетичен поклон към този иначе нетърпим човек. Като всеки творец". 


Левчев получи почетен знак на фондацията „Свети Кирил и Свети Методий" от нейния председател Димо Платиканов. Връчена му бе и диплома за чест и достойнство в поезията „Герои на нашето време" от името на московската организация „Литературная республика" и Съюза на писателите на Русия.


Поетичното четене по стихове на поета продължи около час чрез мощния плътен глас на актьора Стойко Пеев под акомпанимент на арфистката Елица Кадиева.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец