23.12.2008 09:39

Как да постигнем успех през Новата година

Видян 1403 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За много от нас новата година означава да си поставим цели и приоритети. Независимо дали решавате да учите чужд език, да спасите света от гладуване или просто да прекратите да се тъпчете със сладко, най-ефективният начин да изясните целите си и да организирате приоритетите си е да ги запишете на лист хартия.
Най-добрите списъци са кратки, прости и прагматични. За първата си чернова може да мислите нашироко, но крайният вариант трябва да включва не повече от три-четири цели, иначе ще се стресирате всеки път и в крайна сметка е възможно да не направите нищо.
Ако ви е необходимо вдъхновение, прочетете нашите 5 предложения. Те може да ви помогнат не само да формулирате целите и приоритетите си, но и да ги дефинирате по-детайлно.


Ето един примерен списък с цели за новата година:


1.Да спра да отлагам.


Има причина това да е цел №1 – отлагането често е именно това, заради което не успяваме да направим промените, които желаем. Хората, които отлагат, имат навика да се занимават с дребни неща и отговорности, вместо да се концентрират върху онова, което наистина изисква внимание.


2. Да отслабна.


Има ли съвет, който още да не сте чула по въпроса за свалянето на килограми? И какво от това? Сега обаче може да разделите тази цел на по-малки и по-лесно управляеми цели. Ако искате да отслабнете наистина, помислете само за едно основно нещо, което да преследвате през тази година, например да си създадете навик да правите упражнения редовно.
3. Да напиша книга.


Всеки писател ще ви каже, че писането на книга по принцип отнема много повече от година време. Но пък може да започнете вашия писателски експеримент с мемоари. Да опишете трудните си преживявания може всъщност да бъде доста освобождаващо и да ви помогне да превъзмогнете ситуация, която ви е тормозила дълго време.


4. Да съм щастлива.


Най-сигурният начин за постигане на щастието не е да се фокусирате върху парите и успеха. Позитивната психология е установила, че фокусирането върху взаимоотношенията, а не върху материалните блага, е източник на трайно щастие.


5. Да се влюбя.


Това е перфектен пример за цел, която абсолютно трябва да бъде разделена на по-малки “парчета”. Преди да се влюбите, трябва да срещнете някого, нали? А ако искате да срещнете някого, трябва да се научите да флиртувате! Проучване относно науката на флирта показва, че в две-трети от случаите жената е водещата фигура. Тя дава на мъжа да разбере...
           По здраве.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на