26.01.2015 14:32

Черепи, вратовръзки от злато и антични бижута са хит на световното експо Vicenzaoro

Видян 2234 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

19’ и СЛАВА са първите български медии, акредитирани за световното експо за злато, бижута и диаманти Vicenzaoro, което завършва в сряда на 28 януари. 


Единственият представител на бранша от нашата страна на него беше GOTO. Над 2000 марки от цял свят – от домакина Италия, през догонващите лидера Испания, Франция, Турция и Германия, до Хонконг, Австралия, Индия, Тайланд, целият сектор представи най-новите си колекции. 


Тенденциите налагат няколко хита. За дамите твърде актуални са огърлици тип „вратовръзка”, които италианците определят като „шал”.  Модерните реплики на античните бижута, едва ли не в стила на нашето тракийско злато, също се котират изключително високо в момента. Много рози и много сплетки доминират в стила. 

 

Специалните обработки и нетипичните обагряния – например тъмносиньо или тъмночервено, са също акцент. Визуално се размива границата между злато, сребро, стомана и даже бронз. Диамантите са в пълната си сила, особено висококачествените и неоцветените, смарагдите и изумрудите са в стихията си. 


Голям удар в тенденциите е все по-широкото навлизане на мъжките бижута в предлагането на световните марки. Лидер в скъпоценностите за джентълмени е италианският бранд Zancan, който е любим на швейцарските банкери и руските олигарси. Той налага тренда за черепите като орнамент в бижутата, както и други оригинални детайли като причудливата „роза на ветровете”. Скоро продукцията му ще бъде в бутика на ГОТО в София ринг мол. Лидерите в дамската мода при бижутата от Damiani, Salvini, Roberto Coin, Roberto Bravo, Pasquale Bruni, Tous, които определят тенденциите залагат много на флоралите, на бижутата на дупчици, като изтъкани от мрежа, на пеперудите от скъпоценни камъни. 


Специалната обработка на сребро – едновременно леко и бляскаво, прави по-малко познати, но свръхпрофесионални брандове като Pesavento и Aurora водещи. Малцина се спират пред до болка познатите творения на Swarovski. Като предлагане номер 1 е турският Arpas, също в България от ГОТО, с невероятните 500 000 модела в колекцията си. /Борис Ангелов



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби