19.01.2015 17:22

Как провансът краде от София?

Видян 1662 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отлагането на решението на СОС за включване на паркинга на стадион Васил Левски за зелена зона с такса левче на час води до загуби от милиони годишно за София и софиянци. Минималната оценка е 1,2 млн. лв., ала вчера например преброихме над 1000 автомобила, като празни места нямаше от 9 до 19 часа. Това са над 10 000 лв. Следователно приходите годишно могат да бъдат и 3 милиона лева.

 

Гледаме по бТВ през последните дни, че нямало било паркинги в сърцето на София, че горките коли нямало къде да паркират. Драги провинциалисти, има паркинги, при това безплатни, за наше софиянско съжаление. И докато има такъв като този до стадиона, няма да ви се налага да паркирате на построените от нас за вас буферни гаражи до някои възлови метростанции, които ще ни спестят трафик, а оттам чистота на въздуха и нерви с вашето неумело шофиране и липса на ориентация, ще ни напълнят и хазната. Пък като стане платен и този паркинг на националния стадион, ще печелим още и то напълно заслужено.


Смехотворните обяснения, че майки нямало как да си оставят децата за тренировка на стадиона, оборваме също веднага: първо, дневно не повече от 30-40 хлапета тренират тук. Второ, в зелената зона до 15 минути престой са безплатни, а толкова стигат и за оставяне, и за вземане на рожбата.


Накрая, но не на последно място – наглите провинциалисти паркират вече дори и по алеите на Борисовата градина – най-хубавия и най-големия парк на София и България. А това защо им се позволява. Като се плаща, сигурни сме, няма да го правят, а ще си настаняват трошките в буферните метрогаражи и ще се движат из нашия град с подземната железница – хем по-бързо, хем по-удобно, хем ще им пести пари.

 

Голямо веселие предизвикаха в нас някои лимузини – новички, за над 150 000 лева, които също са се настанили на безплатното. Очевидно е вярно, че бедността не се мери в пари, а в други величини.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще