Свързани новини

24.10.2014 14:09

Филм за новите Будители отбелязва 1 ноември в София

Видян 1204 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Документален филм за новите Будители ще отбележи празника на духовните учители и водачи с вечерна премиера на 29 октомври в столичния хотел Триада.   


Създателите на филма "Новите будители или Когато последните станат първи" - журналистката и създател на в. Велика БОЛГАРИА Патриция Кирилова, заедно с режисьора и оператор Валери Захов, който е собственик на BiNET.TV, ще представят филма за едно българско село с рекорден брой висшисти, където живеят над 2000 души.


Всички жители на селото се обединиха в деня на изборите, отказаха 20-те лева на партиите - и никой не пусна бюлетина в празните урни.


Единението на българите, за което  будителите ни говорят от векове, се случи в село Долни Цибър и влезе във всички новинарски емисии като прецедент не само за страната ни. И точно те - хората от селото, ни дадоха пример как може да бъдем единни, въпреки различията между нас.


За да ни напомнят, че идва времето, в което: "Матей 20:16: И последните ще станат първи, а първите ще станат последни."


През погледа на хората в село, филмът показва, че това е огледало на цялото ни общество в годините на прехода.  С всички болки и проблеми, довели до единението ни и желанието да променим системата, в която живеем. За повече морал и грижи за България от тези, които само в дните преди изборите се сещат за електората...


Събитието ще отбележи Деня на Будителите с годишната награда на в. Велика БОЛГАРИА, издание на едноименното сдружение. Призът за опазване на културното ни наследство ще бъде връчена на братята Стефан и Цветан Гайд за техните дългогодишни изследвания, доказали че нашите предци - траките, са създатели на най-древната писменост  и култура.


Домакинът на събитието - обновеният четиризвезден хотел Триада, вече 10 години е еталон за стил, комфорт и  удобство, с което спечели доверието на  фирми и организации, корпоративни клиенти на хотела.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци