16.12.2008 15:02

Олигарсите: Слави на бунт за своя телевизия

Видян 11762 пъти | Коментари 2
Гласували 13 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако се чудите защо Слави Трифонов през последните дни е обхванат от идеята да изиграе за втори път своя танц от зимата на 1996–97 година, ще се опитаме да ви отговорим. Според последните слухове в медийните и рекламните среди, ставало въпрос за неговата отдавнашна мечта да направи своя телевизия. Вероятно е решил, че ако се прави на страшен, нещата ще станат по-бързо. А при обръщане на палачинката, на което явно залага, даже ще го молят за това, предполагат експерти.
Каква би била логиката на една подобна реализация на безспорния талант на виолиста?
Отношенията на Дългия и бТВ са в криза не от вчера. Всички помнят драмите от едно горещото лято, когато трябваше да преподписва договора на Шоуто си с канала на Мърдок. Трифонов първо изчезна мистериозно, после разказваше, че е много зле с очите, излизаше на екрана с тъмни очила, а сега е с тънки стъкла на цайсите.
Междувременно загуби като продуцент двата най-скъпи проекта на бТВ: Сървайвър и Мюзик Айдъл. Още по-лошото – оказа се, че Евтим Милошев и тандема Иван – Андрей, се справят с класи по-добре от Слави по преценка на публиката, изразена в съответните рейтинги.
Рейтингите всъщност открай време не са приятел на Трифонов. Той е далеч от златните си години 2001 -2003 г., когато беше истински цар на ефира.
Всеки би приел едно такова развитие за нормално, особено в бизнес като медийния, където всичко се променя не с дни, а с часове. Един бивш комсомолски секретар обаче е друга работа, тълкуват психолози.
Затова другарят Трифонов досажда на зрителите с фразички от типа “няма прошка” или както там са му превели призива no mercy, който са му написали като заглавие на поредна чалгоподобна песен и мото на една загубена кампания, уточняват езиковеди.
Няма бизнес като шоубизнеса, но и той си има закони! Един от златните е: не преминавай отвъд мярката. Миналата вечер обаче видяхме инсценирана демонстрация пред входа на телевизията с празни колички, направена само за да бъде излъчена и с неясното послание държавата хем да дава пари за ин витро, което тя и без друго иска да направи, хем да не контролира този процес, отсичат преподаватели по публицистика.
От екрана се чуха заклинания като: “всички знаем, че ще има билбордове и комисионни, а няма да има прозрачност и бебета”. Представянето на несигурни новини от бъдещето, присъдите “по подозрение” и елементарната манипулация нито се вписват в нормите на шоубизнеса, нито на журналистиката, дават мнението си правници. Което, за сведение на Слави, задължително води и до падане на рейтинги, подкрепят ги от пийпълметриите.
Как ли обаче да тълкуваме натъртеното в песента на Слави: “Иде тоя, дето ще изхвърли боклука”, с която илюстрира революционните си теми и идеи?
Кого ли има предвид като почистващ пейзажа?!


Трифонов, д-р Щерев е баща на ин витро в България


Понеже Слави Трифонов, който от около два дни е експерт по темата “ин витро” запита от екрана “Кой е този д-р Щерев”, и на него ще отговорим. То не е трудно и го знае цяла България: Атанас Щерев е баща на ин витрото в нашата страна. Дал е живот на хиляди бебета в епруветка, както им се казваше преди четвърт век, когато той стартира метода у нас. А Кеворк го направи широко известен чрез Всяка неделя.
По български, в зората на ин витрото имаше и делене кой е по-по-най в тази област, но докторът – конкурент наиме Узунов изпадна от медиите впоследствие. Като майстор на своя занаят Кеворк извади двамата млади лекари тогава като контрапункт на друга схватка в бранша – на Чирков и Драгойчев. Дано поне тях тв водещият да ги е чувал.


Двойките дължат парите на Милен Велчев


Милен Велчев е авторът на идеята за подпомагането на ин витро в България. От 2005 г. държавата подкрепя процеса с по около хиляда лева на двойка, а от тази година отпуска 10 млн. лв., с които 2000 семейства ще се сдобият с рожби. Това се прави за първи път у нас, а и няма много други държави с толкова засилено внимание към бебетата в епруветка. Особено пък сред бедните, каквато е нашата страна.


Цветелина Бориславова правеше такава кампания


Много билбордове за ин витро наистина се правеха, но не от държавата, а от банка. Цветелина Бориславова бе подела такава кампания, с която хем да помогне на хората, хем да рекламира една кредитна институция. Благородната мисия обаче не успя да постигне огромен успех както по банкова, така и по обществена линия. Вероятно затова сега фондация Искам бебе натиска държавата да управлява средствата на всички данъкоплатци по програмата.


Фирмата на Дългия е американска


Седем – осми АД - фирмата, която продуцира родолюбивото и патриотично Шоу на Слави всъщност е 99,576% американска собственост, на Фулмър Ентертейнмънт. Това установи вчерашна проверка на 19’ в регистрацията на ДАКСИ. 0,361% от капитала пък са на Станислав Тодоров Трифонов, когото си знаем като нашия обичан Слави.
Предишна проверка, публикувана навремето в сп. КОЙ, даже беше локализирала въпросната американска фирма – чорбаджия на Шоуто, в щата Делауеър, който е най-известен с либералния си данъчен режим, наричан от лаиците “офшорен”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 21.12.2019 20:21

    мултимилионерът Слави Трифонов е един от олигарсите на България!

  • 001 Anonimen 21.12.2019 20:19

    Само името „Фулмър Ентертейнмънт“ не прави фирмата “американска” . В данъчните убежища( офшорките) всеки може да регистрира фирма само по телефон, без име и без адрес. Собствеността на фирмата се вижда само ако се провери произхода на началния капитал. Точно това не може да се направи в чужди зони като щата Делауеър и десетките други англо-американски данъчни убежища. Причината е в глобалния пазар на неолибералния капитализъм, в който света и България живеят от 30 години и създател на данъчните убежища. Точно срещу него още човечеството не е намерило начините и инструментите си за борба и все още търси новия си Маркс! :D По всяко вероятност подценявате Слави, фирмата е 100% негова, не знаете ли че чалговото му шоу и обслужването на всички политици, го направи мултимилионер за който щата Делауеър не е толкова далеч!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали