Свързани новини

25.07.2014 16:32

Карловски възрожденски къщи са отворени за туристи

Видян 2063 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Карловски възрожденски къщи, обединени в комплекс „Старинно Карлово" са готови да посрещнат туристи. Комплексът включва 5 обекта, които са реставрирани със средства по ОП "Регионално развитие", съобщи кметът на Карлово Емил Кабаиванов, предаде БТА.


Напълно са обновени паметниците на културата - Къща „Райно Попович", Патева къща, Патева мааза, Бухалов хан и Къща „Белия двор" и вече са действащи туристически обекти, допълни Кабаиванов.


Освен реставрацията на самите сгради напълно обновени са дворните им пространства, изградена е техническа туристическа инфраструктура, а в тях ще се покажат и най-характерните моменти от поминъка, живота и културата на града през 19 век.


Идеята, по думите на Кабаиванов, е градът и околностите да станат привлекателно място за туристи. Очакваме засилен интерес към него, тъй като всички сгради са с висока историческа и художествена стойност и се намират близо до центъра на града и до родната къща на Васил Левски, коментира още кметът.


Цялостното обновяване на туристическия комплекс се извърши за 6 месеца, от стартирането на строителните дейности и е на обща стойност 2 465 000 лева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец