11.12.2008 10:48

Съкооператорите пъдят лошите съседи

Видян 1538 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

75 на 100 или три четвърти от собствениците на жилища в сградата ще могат да вземат решение да изгонят свой съсед, чието поведение не им допада. Това предвижда законопроектът за управление на етажната собственост, който депутатите обсъдиха вчера на второ четене. Решението ще може да бъде вземано на общо събрание на собствениците, като нарушителят няма право да участва в гласуването.


Собственик може да бъде натирен от имота му, ако например допуска неговите помещения да се използват по начин, който излага сградата на опасност от пожар или от значителни повреди, или ако системно нарушава правилника за вътрешния ред и добрите нрави. Общото събрание може да вземе решение за изваждане, само след като собственикът е бил предупреден писмено от управителя на сградата, че ще бъде прогонен от имота, но не е прекратил нарушението.


Да не се иска съгласието на непосредствените съседи за отглеждане на животни в апартамент, решиха в крайна сметка депутатите.
Първоначално законопроектът предвиждаше собствениците и обитателите на етажна собственост да не могат да отглеждат животни без съгласието на непосредствените си съседи, с изключение на такива, които живеят в клетки или аквариуми.
Променените текстове предвиждат още собствениците и обитателите да са длъжни да изпълняват изискванията на съответните нормативни актове при отглеждането на четириноги в апартаментите си и да не създават безпокойство на непосредствените си съседи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв