Свързани новини

07.03.2014 14:01

Конспирация и любов в Знакът на Българина: Кърв@вият код по ТВ7

Видян 2628 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сред внушителния декор на Националния исторически музей TV7 и Story studio представиха дългоочаквания телевизионен проект „Знакът на българина“, чието мото е „Битката за достойнството на един народ“. Още в началото на събитието бе подчертано че „В този сериал е продуктово позиционирана България“.


Сред гостите на събитието бяха изтъкнати банкери, журналисти и, разбира се – екипът на сериала. „Мястото на това събитие съвсем не е случайно избрано, каза Димитър Недков – режисьор и сценарист на сериала - защото битката за достойнството ни трябва да започне от местата, където са събрани артефактите от миналото ни и които ни дават правото да отстояваме нашето достойнство“.


„Срещата ни днес тук е доказателство за това, че TV7 е телевизия, която не се бои да експериментира в полето на новите жанрове и телевизионни формати, подчерта Десислава Тошева, изпълнителен директор на TV7. „Знакът на българина“ разказва история, която, вярваме, има потенциал да плени въображението на зрителите с теми като национално достойнство, мястото на България на световната политическа сцена, приноса на нашите предци към цивилизацията, допълни г-жа Тошева“


В центъра на събитието бе именно Знакът на българина – главен герой в сериала, тайнствена реликва, изработена от непозната алхимична сплав, чието преследване се разгръща в класическа битка между силите на доброто и злото в сюжета на едноименния сериал.


Според преданието в този Знак е закодирана древната наука “эзометрия”, чрез която хората ще могат да овладеят древното познание за хармонията между човек и природа и ще преоткрият универсалната формула за разрешаването на човешките противоречия. През столетията Знакът е бил разделен на три части, а знанието за него е потънало сред митове и легенди.


В наши дни се разгаря смъртоносна надпревара за събирането на трите части на Знака -едни са мотивирани от стремежа към нов хармоничен световен ред, други се стремят да използват силата на Знака за собствените си интереси. В надпреварата за Знака се намесват членове на различни тайни общества, които знаят, че той може да бъде събран само на точно определено място в България. Какво е наложило скриването на Знака и кои са силите, заинтересовани от неговото събиране и възкресяване? Кой ще успее да се добере до древната реликва и за какви цели ще използва нейната сила? Отговорите на тези въпроси по вълнуващ начин разказва телевизионната поредица „Знакът на българина“.


В конфликта между могъщите световни сили, тайни и явни, се намесва неочакван фактор - любовта. Високопоставен римски кардинал среща ерудирана дама, професор по религиозна семиотика; агент на ЦРУ се запознава с тайнствена дама с неподозирано влияние и интереси. Къде ще ги отведат тези срещи и ще прекрачат ли границите на канона и условностите? Ще ги издигне ли тяхната любов или ще ги погуби? Предстои да видим в телевизионната поредица „Знакът на българина: Кървавия код“.


В главните роли ще видим съзвездие от  няколко поколения български актьори. Симеон Лютаков се превъплъщава в образа на Франк Дейвис, агент на ЦРУ по религиозен тероризъм, загубил семейството си в атентата на 11-ти септември 2001 г в Ню Йорк. Той попада в България в изпълнение на мисията по събиране на Знака, но съдбата го среща с тайнствена непозната - София (в ролята – Ирмена Чичикова). Нейното минало е обвито в тайнственост, а настоящето я въвлича в задкулисната битка за световно надмощие чрез събирането на Знака.


Момчил Карамитев е изпълнява ролята на Калин Хаджийски - алтернативен историк, посветен в мистериите на езотеричен Орден, пазещ тайната за Знакът на българина. Мариус Донкин е в ролята на Демир Селимов - влиятелен български политик, преследван от бившия тоталитарен режим, владеещ механизмите за запазване на етническия мир. Разглежда Знакът на българина като инструмент за установяването на Нов световен ред при преминаването на човечеството в друг, по-духовен стадий. Неговата политическа активност го среща с Алиса Антонова ( в ролята Станка Калчева) - българска евро депутатка, разбираща политиката като бизнес за лично облагодетелстване.


В първия епизод ще срещнем още Ана Мария Гюзелева в ролята на проф. Джулия Корбета – италиански професор по религиозна семиотика, изследовател на тайните общества с международен авторитет и наследник на най-влиятелния богомилски род, зеселил се през Средновековието на Апенините. Нейна кауза е признаването на равноправната роля на жената от римокатолическата църква. Срещата й с кардинал Доменико Строци (в ролята Стоян Алексиев) ще се окаже съдбовна не само за тях двамата.


В ролите ще видим още Ирена Милянкова, Иван Радоев, Симеон Владов, Николай Урумов, Любомир Кънев, Валентин Балабанов, Мирослав Косев, Линда Русева и други. Със специалното участие на Васил Димитров, Никола Гълъбов, Борис Луканов и Илия Раев.


  „Знакът на Българина: Кърв@вият код“: от 10.03.2014, понеделник 23:00 часа, TV7



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Деца висят от кран на изоставен строеж

Деца висят от кран на изоставен строеж

Деца висят от крана на замразен строеж в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се