Свързани новини

25.02.2014 13:54

Арабеск провокира с "Огледало на времето"

Видян 1451 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новата провокация на балет "Арабеск" пак надхвърля физическото измерение на модерния танц. Спектакълът "Огледало на времето" поставя едно от актуалните и тревожни явления на съвременния свят - самотата в ултраразвитото и технологично общество.Премиерите са в сряда, 26 февруари, в Музикален театър и на 28-и в Пловдив на фестивала "Сцена палитра, слово". Авторите на спектакъла изхождат от една все по-притеснителна констатация за света като объркан, пренаселен с хора, вещи, информация и шум. В него се забелязва парадоксалната тенденция - макар да е невъзможно човек да остане сам дори за малко, той всъщност е много по-самотен, отколкото в която и да е друга епоха.


"Колкото повече ни заобикаля многотията на света, толкова повече се затваряме вътре в себе си. Докато застанем пред едно обикновено огледало, и не можем да разпознаем образа, който виждаме отсреща", се казва в синопсиса на спектакъла. Но именно вглеждането в образа ни е пътят към трансценденталното изправяне срещу самите себе си. Сериозният въпрос, който поставя спектакълът, всъщност е дали сме готови да се впуснем в тежката битка за самопознанието, да се изправим срещу демоните си, за да се впишем в света около нас и да продължим напред.


Копродукцията с "Креди арте" ООД обединява усилията на талантливите творци - композитора Петя Диманова, хореографа Асен Наков, сценографа Димитър Димитров и драматурга Димитър Кабаков.


Петя Диманова е един от най-утвърдените театрални композитори у нас. Тя е номинирана седем пъти за "Аскеер", от които печели два - за "Кървава сватба" от 2002 г. на режисьора Крум Филипов и за "Макбет" от 2008 г. на Диана Добрева. Нейна е музиката към столичните представления "Декамерон" и "Медея - майка ми".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби