Свързани новини

10.02.2014 14:12

Пускат билети и за генералната репетиция на „Музикалното вълшебство на Дисни“

Видян 1890 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Билетите за концерта „Музикалното вълшебство на Дисни“, с участието на Хора и Оркестъра на Класик ФМ радио са напълно изчерпани. Събитието е на 21 февруари от 19:30 в столичната зала „България“, и е част от цикъла „Музиката на Америка“, представен от „Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“ За да има възможност повече зрители да видят мултимедийното шоу, вече са в продажба и билети за генералната репетиция на концерта, която ще се състои на 21 февруари от 16:00 ч. в същата зала. Билетите са на цени 10, 15, и 20 лв. и се продават на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и на сайта www.ticketsbg.com


В програмата на концерта ще бъдат изпълнени оркестрови сюити от най-известните анимационни филми с марката „Дисни“ - „Малката русалка“ „Красавицата и звяра“ „Аладин“, Цар лъв“, „Тарзан“ и „Херкулес“. Музиката за тези филми е отличавана с множество награди и сюитите ще бъдат представени за първи път в България. Изпълненията на Оркестъра и Хора на Класик ФМ радио под диригентството на Джон Маклафлин Уилямс, ще бъдат съпроводени и с видео-прожекции.  


Името на големия американски филмов продуцент, режисьор, сценарист, актьор, аниматор и филантроп Уолт Дисни неизменно се свързва с анимационните филми. Неговият цялостен принос за развитието на развлекателната индустрия е огромен. Но въпреки, че той не е нито композитор, нито изпълнител на музика, Дисни заема важно място в историята на американската сценична музика, макар и не пряко. Като продуцент на прекрасните анимационни филми той ангажира най-добрите композитори и автори на текстове, които създават цял един нов музикален свят от герои. Днес малко хора знаят името на композитора или на автора на текста на дадена песен, но знаят, че това е продукция на „Дисни“.  „Ние трябва да създадем нов модел, нов начин за използване на музиката. Тя трябва да бъде вплетена в историята, а не просто някой изведнъж да започне да пее.“ казва Уолт Дисни. На тази философия са подчинени повечето му филми.


Специално участие в програмата на концерта на 21 февруари ще вземат певците Марлиса Хъдсън и Орлин Павлов, които ще си партнират в дуети из филмите „Аладин“ и  „Цар Лъв“.  Марлиса Хъдсън ще направи и премиера на живо на песента “Let it go“ („Слагам край“)  от „Замръзналото кралство“ (филмът е отличен със Златен глобус“ и участва в голямата надпревара за Оскарите. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог