Свързани новини

03.02.2014 16:35

Георги Мамалев сменя Димитър Рачков в комедията „Благородният испанец”

Видян 1648 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Актьорът Георги Мамалев ще се превъплъти във влюбения капитан Чалфорд в комедията „Благородния испанец” по Съмърсет Моъм. Ролята до момента изпълняваше Димитър Рачков. Младата актриса Евелин Костова, която зрителите познават от сериалите „Къде е Маги” по Btv и „Sex, лъжи и TV” по TV7, ще бъде любимата на капитана – Люси. Костова се качва на сцената на мястото на Жанина Дончева и това е първа голяма театрална роля за възпитаничката на Стефан Данаилов.


 „Тази година „Благородният испанец” празнува общо 100 представления на сцена. Обсъдих с колегите една импровизирана освежаваща промяна, която се прие”, коментира Светлин Стоилов, мениджър на театрална формация „Мелпомена”.


Представлението ще бъде показано премиерно на 9 февруари, неделя, на сцената на театър „Българска армия”


Пиесата е по режисура на покойния Велко Кънев и разказва за група английски туристи в Испания. Главната роля изпълнява Светлин Стоилов, чийто герой испанец с благородно потекло е отчаяно влюбен в Елена Петрова, която пък играеочарователната вдовица Марион. Тя отказва всички директни предложения на Стоилов и го заблуждава, че един от туристите е неин съпруг. Объркването става неовладяно комично, когато испанецът отива при всеки един от чужденците с любезно-страстна молба за ръката на жена му.


Още две комични двойки попадат във вихъра на страстите – френски граф и неговата съпруга англичанка (Стефан Рядков и Светлана Бонин) и сър Себастиян Праудфут (Мирослав Косев), ленив съдия, и лейди Матилда Праудфут (Мария Статулова) някогашна красавица.


Идеята за постановката на „Благородният испанец“ е на бившия директор и основател на „Мелпомена“ – покойният актьор и режисьор Георги Стоилов. Той е автор и на първата сценична версия. С ролята на испанеца той дебютира на софийска сцена в „Сълза и смях“. С този образ своя дебют прави и синът му Светлин Стоилов, актьор и настоящ мениджър на частната трупа, завършил НАТФИЗ при проф. Димитрина Гюрова.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако