Свързани новини

02.12.2008 11:03

В „Кауфланд“ яйцата стояли извън хладилниците

Видян 7973 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Яйцата, както и шараните, предназначени за трапезите на Никулден, стояли по касетите в складовете на „Кауфланд“ вместо в хладилниците, съобщи за 19` пожелала анонимност бивша служителка в един от магазините на веригата. Това обаче било практика и за други стоки като млеката и корите за баница. Причината била недостигът на хладилни помещения.


Жената, която е възмутена от нередностите в магазините от веригата заяви, че понятието „работно време“ в тях не съществува. Първата смяна започвала работа в 06.30 часа, но вместо до 15.30 часа тя продължавала често до 6-7 часа вечерта. По тази причина работещите в магазина я наричали „първа продължителна“. Бившата работничка била уволнена поради наклеветяване за злоупотреби чрез немаркиране на стоки, докато е работила като касиерка. Тя обаче уточни, че във веригата не съществувало и понятието „уволнение“, тъй като набелязаният „за отстрел“ бил викан при ръководството и му било препоръчвано да си даде молбата за напускане. Именно такъв бил и нейният случай. Друга служителка пък била изритана с обвинение за кражба, след като взела от бракувания хляб за кучето си. Изобщо „ловът на вещици“ сред персонала бил на мода в магазините от търговската верига.


Уволнената (по документ „напуснала“) служителка не получила възнаграждението си за извънреден труд, както и парите за дните платен отпуск, които й се полагат. По тази причина, след консултация с адвокат, тя е подала искова молба срещу „Кауфланд“ и очаква насрочване на дело.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Виктория

Ергенът отпрати Барбара и Виктория

Състезателката по борба Барбара Иванова ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са