Свързани новини

10.09.2013 12:22

Стара хартия донеси и нова книжка избери

Видян 1973 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 15 септември 2013 г. от 11 часа пред книжен център „Гринуич“ на столичния бул. „Витоша“ 37 за първи път ще се проведе детският празник „Стара хартия за нова книга“. Инициативата цели да покаже на децата как да пазят природата, да събират разделно отпадъците и да стимулира интереса им към четенето. Всяко дете, което дойде с възрастен придружител и донесе 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книжка по избор и подаръци от организаторите и партньорите на празника.


В програмата са включени много забавления за малки и големи. От 11 часа децата ще могат да се запознаят с „Вълшебния свят на Роалд Дал“ и да вземат участие в шоу с  много интерактивни игри пред книжния център. „Екопак“ ще проведе куиз с много награди и въпроси, чрез които малчуганите ще научат защо рециклирането е важно за разделното събиране на отпадъците. Ще има и викторина с въпроси за любими детски книжки.


Част от програмата е и магическото шоу „Вълшебните контейнери“. „Забавното лятно четене“ ще обяви резултатите от тазгодишната си кампания и ще връчи награди в категориите „Най-четящото дете“, „Най-четящият град“, „Най-четящото училище“ и „Най-четената книга“. Издателство „Ентусиаст“ ще връчи три специални награди на децата с най-интересни коментари от сайта на „Забавното лятно четене“. Празникът ще завърши с концерт на изпълнители от музикалното риалити на bTV „Гласът на България“.


Под наслов „Почисти и прочети“ децата ще се забавляват през целия ден, ще могат да предават хартия за рециклиране и ще получат награда книжка по избор до 19 часа на 15 септември 2013 г.


Организатори на събитието са „Екопак“, книжен център „Гринуич“ и Столичната община, партньори са издателство „Ентусиаст“, „Книгомания“ и кампанията „Забавното лятно четене“, а официален медиен партньор е телевизия BTV.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак