26.11.2008 17:09

Харманли взима 50000 тона софийски боклук

Видян 1455 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Харманли ще приеме 50 000 тона твърди битови отпадъци от боклука на София.  Услугата ще струва на столицата 24 лева с ДДС на тон, или 1 200 000 лева като транспортът също ще е за сметка на Софийската община.
Това реши вчера Общинският съвет на Харманли.  Съветниците са поставили също изричното условие, че градът им ще приеме тоновете смет само и единствено при финансиране от страна на правителството на инфраструктурни обекти за над 26,5 млн. лева.
19 от съветниците са били “за”, групата на “Атака”, която се състои от двама души, е гласувала против, един се е въздържал.
Транспортирането на отпадъците трябва да става със специални автомобили “Гондоли”, недопускащи разливане на твърди битови отпадъци при движение по пътищата.
Извозването ще стане възможно след като кметът на община Харманли Михаил Лисков да подпише с кмета на община София Бойко Борисов договор, в който е заложена цената за тон плюс транспортирането. 
Пренията за столичния боклук в Общинския съвет на Харманли са продължили повече от час. Притеснението дали правителството действително ще финансира тези инфраструктурни обекти е  доминирало сред съветниците при разискванията. 
Припомням, че според министъра на околната среда Джевдет Чакъров Столичната община има нуждая от един интегриран проект за управление на отпадъците.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион