23.11.2008 16:29

Олигарх ли удря събратята си?

Видян 2592 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ловният сезон за олигарси беше открит!
Който богат българин не го погнат с обвинения, го погват с вестници. А БСП и ГЕРБ в един глас се отричат от заможната класа. Политици или “събратя” олигарси стоят зад атаките?
Много активна е разправата с пловдивския елит. Дали виден отвсякъде олигарх от града под тепетата не разчиства предизборно терена? Това се питат местните бизнесмени.
Най-яростни са стрелите към най-големия хотелиер в България Ветко Арабаджиев. През лятото служители на пловдивското данъчно управление се оплакали, че били притискани от приближен на БСП да изфабрикуват „какъвто и да било компромат" срещу бизнесмена. Възможно ли е финансовите служби да бъдат използвани по такъв начин през 21-и век и редно ли е това, тормозят се икономисти.
Ветко Арабаджиев вероятно е предизвикал гнева на кредитни милионери заради все по-силно затвърждаващата се негова позиция на най-влиятелен играч в българския туризъм. Докато другите съкращават персонал, той наема нови хора. Вместо да спре строежите на хотели, тепърва започва обекти.
„Ветко Арабаджиев е от малкото българи с реални пари, защото развива реален бизнес пред очите на всички и играе по правилата", коментират в бизнес средите.
Несръчните махленски съчинения дори приписаха приятелство на хотелиера, чийто сериозен капитал е именно политическата необвързаност, с бившия вътрешен министър. Това прозвуча смехотворно под тепетата. Всъщност Румен Петков отдъхваше блажено в Слънчев ден. А хотелите на Арабаджиев са пак на в Слънчев, но бряг.
Собственикът на най-големия ваканционен комплекс „Елените", на петзвездните „Виктория палас", „Пампорово", „Марица", „Чайка ризорт" не е единственият бизнесмен, срещу когото са насочени опити за компрометиране.
На мушката е и друг мощен пловдивски предприемач - Бедо Доганян. Собственикът на „Синергон холдинг" обяви неотдавна, че ще построи международен панаир край София. Това предизвика гневна реакция на един свиневъд, който мечтае да бъде запомнен като коневъд (по определението на 19’). В контролирани от него пловдивски медии се появиха компромати срещу автора на идеята за столично панаирно градче Йордан Радев и съпругата му Нина Радева – заместник – министър на икономиката. Помни се, че още по време на местните избори, близки до кръга Санкт Петербург (хотел, който някога бе любимо място на хора като Румен Петков, Слави Трифонов и Бойко Борисов) атакуваха кмета на Пловдив Славчо Атанасов с грозната клевета, че бил насилил ромско момиче, докато учителствал.
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО ПЛОВДИВСКОТО ИЗДАНИЕ НА 19’!!!


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак