Свързани новини

10.06.2013 11:56

Генералният мениджър на Кемпински хотел Зографски София е удостоен с престижната награда „Златно перо”

Видян 1944 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Генералният мениджър на Кемпински хотел Зографски София, Герд Руге, получи престижната награда „Златно перо”. Връчвана  по традиция  в навечерието на един от най-светлите български празници, 24 май, наградата „Златно перо” има 18-годишна история и цели да отличи приноса към българското изкуство и култура. Наградените през годините личности включват популярни актьори, художници, музиканти, скулптори, фотографи, журналисти, общественици, а понякога и цели организации, чиито усилия представляват подкрепа към българската култура.


За първи път в историята на наградата, тя се присъжда на представител на хотелиерството. Г-н Герд Руге беше номиниран за осъществяването в България на инициативата „Седмици на изкуството с Кемпински”, разработена от хотелите на веригата в Централна Европа. Идеята обединява всички хотели от региона за представяне в течение на цялата 2013 на местни творци и тяхното творчество, подчертавайки темата за уникалния европейски дух.


В София „Седмиците на изкуството с Кемпински” се проведоха през април и май и представиха трима български таланти: Ради Неделчев, Панчо Малезанов и Христо Христов, творци от различни поколения и различни творчески техники, които разкриват уникалността на българската природа, култура и история на универсалния език на изкуството, достигащ до сърцето.


Изложбите в лобито на хотела привлякоха гости и медии и подкрепиха българския талант в труден за изкуството момент, давайки поле за изява, популяризирайки изкуството пред гостите на хотела и обществеността, както и доставяйки естетична наслада от срещата с изкуството.


“Удостояването с тази престижна награда е голяма чест за мен. Щастлив съм, че тя е свързана не само с нашия хотел, но и с една цялостна инициатива, за която са работили всички хотели на веригата в Централна Европа, а именно „Седмици на изкуството с Кемпински”. В този смисъл   наградата може да се приеме за съвместно постижение в стремежа ни да покажем изключителния европейски дух,” сподели Герд Руге. „За моя екип и лично за мен това е голям успех, но също така и огромна отговорност, защото съм твърдо убеден, че трябва да подкрепяме обществото по всички възможни начини, като споделяме нашите знания, умения и усилия. Наскоро получената Награда за благородство 2013 за организиране на благотворителния футболен турнир „Да спрем туберкулозата” и набирането на средства за детската университетска клиника за белодробни болести „Света София” е още едно доказателство, че вървим в правилната посока. Кемпински хотел Зографски ще продължи да работи в тясно сътрудничество с местната общност, да подпомага нуждаещите се, да дава поле за изява на млади таланти, да обучава и напътства ученици от българските училища, за за им даде възможност да се присъединят към света на гостоприемството на по-късен етап.”


# # # #


За Кемпински


Създадена през 1897 г., веригата „Кемпински” е най-старата верига за луксозни хотели в Европа. Богатото наследство от безупречно обслужване и невероятно гостоприемство се допълва от ексклузивността и индивидуалността на отделните хотели във веригата. В момента портфолиото на „Кемпински” включва 80 пет-звездни хотела в 30 страни и продължава да  добавя нови в Европа, Близкия Изток и Азия. Всеки нов хотел отразява силата и успеха на бранда, без да губи от своята собствена богата индивидуалност. Портфолиото на веригата включва исторически сгради, градски лайфстайл хотели, невероятни курорти и престижни резиденции, като всеки нов член въплъщава качеството, което гостите очакват от „Кемпински”, съчетано с културните традиции на съответния регион. „Кемпински” е един от основателите на Global Hotel Alliance (GHA), най-големия алианс от независими хотели.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

лъв