20.11.2008 11:07

Винпром Пещера с нови производствени мощности

Видян 2144 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес, 20 Ноември 2008 г., „Винпром Пещера” АД откри с пищно празненство новия си завод в гр. Пещера. На събитието присъстваха лично кмета на града г-н Стелиян Варсанов и г-н Пламен Моллов, председател на Националната лозаро-винарска камара, както и представители на местния бизнес, приятели и контрагенти на фирмата, официални лица от градската и областната управа. Лично Изпълнителният директор на компанията Иван Папазов приветства гостите с добре дошли и откри новия завод с пожелание за много бъдещи успехи на фирмата и всички нейни служители и приятели.


Новият завод на водещата компания е изграден по всички нормативни български и европейски изисквания и отговаря изцяло на световните стандарти за производство на алкохолни питиета. Снабден е с нови бутилиращи линии, специално внесени от Италия. „Винпром Пещера” е първата фирма в страната, която внедрява в своята работа изцяло автоматизирана линия. Уникалната технология осигурява обслужване на продукцията и контрол на работата от входа до изхода на готовия продукт. Работните условия в новите сгради са съобразени с всички европейски норми за организация на производството, хигиена и екологична защита. Въвеждането в експлоатация на новите мощности отразява и концептуалната промяна на някои технологични и технически решения.


Откриването на новите производствени мощности е продиктувано от нарастващия интерес на потребителите към продуктите на компанията и повишеното им търсене. „За да отговорим на изискванията на своите клиенти ние продължаваме да инвестираме и реинвестираме печалбите на компанията както в собствени лозови масиви, така и в най-нови технологии”, споделиха от фирмата. Според „Винпром Пещера” това е най-сигурният начин да се контролира производствения процес и да се предлагат само качествени напитки на родния пазар. Именно поради тази причина алкохолният гигант обръща специално внимание на лозовите си насаждения, които към момента заемат площ от около 15 хил. дка. Не само обемът, но и самото разположение на насажденията са изключително важни при оценяване характеристиките на събираната суровина – терените, върху които са разположени лозовите масиви на компанията са предварително проучени и подбрани така, че да отговарят на всички предпоставки за отглеждане на много добро и качествено грозде. Именно такава бе и първата реколта от новите сортове на компанията, част от които непознати досега в България. Сред тях са Дорнфелдер, Регент, Вионие, Мускат бианко, Просеко. Климатичните и почвени условия в България (конкретно и за микрорайоните, в които са засадени) за тези сортове са изключително благоприятни за получаването на продукти с високи технологични качества.


С интерес може да се отбележи фактът, че докато други компании усилено намаляват своите бюджети в очакване на последствията от настъпилата световна финансова и икономическа криза, „Винпром Пещера” е сред малкото, които не само че не съкращават проектите си, но и продължават да влагат усилия и средства за просперитета на областта, в която развиват дейността си. С влизането в експлоатация на новия завод се очаква и откриването на множество нови работни места. Това е и още един от приоритетите на „Винпром Пещера”, която е многократно отличавана за своя принос като социално отговорна компания. Сред призовете й, отразяващи социалната й ангажираност, се нареждат национални признания като наградата „Златна роза” и отличието „Данъкоплатец на годината” за 2000 и 2002 г. През 2008 г. пък лично министърът на културата Стефан Данаилов връчи на фирмата в лицето на Изпълнителния й директор г-н Папазов специална грамота за най-сериозен дарител на културата за решението й да подкрепи българската кино индустрия и участието на страната ни на Световния кино фестивал в Кан.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат