Свързани новини

24.04.2013 13:11

Паркът Шибазакура - розовото море

Видян 2325 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всеки, който се интересува от озеленяване, се е възхищавал на японските градини. Обикновено свързваме японската градина със скални късове, пищен цвят, перфектно подрязани вечнозелени мостчета, чакъл и вода, но е трудно да разберем тяхната символика и взаимовръзка. Японските градини са изградени по строги правила и всичко в тях пресъздава и символизира природата.


Влизайки в един японски парк, човек се движи между внимателно подредени скали, по криволичещи алеи, минава по каменни плочи в градината и скални късове във водата.


Не и в парк Такиночо Шибазакура. Той се намира в района Хигаши-мокото, на 25 км южно от централната част на Абашири, разказва Днес.бг.


Името би прозвучало странно за нас, но на японски „шибазакура" означава „мъх" и е красиво розово цвете. Стъпвайки на територията на парка, ще попаднете в едно цикламено море, което съдържа безкрайните нюанси на розовото и лилавото. Белите цветчета почти се губят в останалите цветове, а всички растения сякаш са прилежно засаждани така, че да не се преливат различните краски.


Периодът, в който Шибазакура ще ви накара да се преклоните пред красотата на природата, обхваща месеците април и май. Пред очите ви ще се появят над 400 000 цветя „шибазакура" от осем различни сорта, които приличат на елегантен цикламен килим.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци