19.11.2008 16:34

Лесна кухня

Видян 2739 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Така е наречена серията постни и месни ястия, които правят от „Орион кетъринг” и предлагат в „Била”. По-лесна кухня наистина няма – отваряш, топлиш и сервираш. На опаковките е показано и как в „Орион” виждат сервирането – това е картинката, която виждате под надписа с ястието, но са уточнили, че това е примерно сервиране. Не защото вярват, че имате по-добър вкус за естетически изглеждаща храна, а предполагаме, за да не се разочаровате, като отворите опаковката. Там ще намерите точно това, което е написано, например патладжани на грил и ще са само патладжани на грил, а вие ще трябва да постигнете картинката от опаковката или някаква друга, каквато вие си съчините.
Споменатите вече патладжани струват 4.49 лв., има и патладжани с доматен сос на същата цена. Всички опаковки са по 400 грама. От постните ястия има още избор – задушени зеленчуци за 3.79 лв. , ориз със зеленчуци и зеленчуков шницел на същата цена, картофи огретен за 4.49 лв. и зелеви и лозови сарми пак за 4.49 лв. Изглежда това е предпочитаната цена от „ Орион” и от „Била”- и сармите с кайма струват пак толкова, а също и пържени кюфтета, кюфтета по цариградски, пиле с пушено сирене и пиле с бял сос, както и рулото „Стефани” и свинските карета.
Конкуренцията е на същия щанд, макар да не е обозначена като „лесна кухня”. От „Бони” предлагат 2 свински вратни пържоли за 4.19 лв. и 3 парчета пържен бекон с билки за 3.69лв. Техният грамаж обаче е 280 грама.
Всъщност още по-лесната кухня е на щанда, на който се предлага топлата храна, собствено производство на „Била”. По-лесна , защото няма дори да я топлите, ако купувате и след десетина минути хапвате. По обед това ще е малко трудно, защото работят само две-три каси, едната от които издава фактури. Вечер пък има доста хора, което за „Била” е добре – колкото повече клиенти, толкова по-добре. За вас е по-сложно с десетината минути, но не е чак такова усилие да претоплите малко храната от „топлия щанд”. Стига тя да ви харесва и да е по джоба ви, ако не е инцидент да си я пазарувате. Но както и да го погледнете, не е лошо да има конкуренция между този щанд и това, което предлагат споменатите две фирми. Цените трябва да се сравняват продукт по продукт, но само за пример ще посочим, че сармите на „Била” струват 7.60 лв. за килограм, за другите, ако вече сте забравили – 4.49 лв. за 400 грама, независимо с кайма или без.

 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева