Свързани новини

19.03.2013 14:40

Националното турне „България избира NEWS7 TV7” тръгна от Видин

Видян 1717 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националното  турне в подкрепа на гражданската позиция „България избира NEWS7 TV7” стартира днес сутринта на живо от центъра на Видин. Бедността и обезлюдяването на региона, както и множеството граждански сигнали провокираха екипа на TV7 и NEWS7 да започне откритите си студия от крайдунавския град. В дискусиите за проблемите на общината на сцената с Николай Бареков се включиха  кметът на града -  Герго Гергов от БСП, както и представители на всички политически партии в града и много граждани.


В откритото студио лъснаха неизпълнени предизборни обещания. Управляващите са обещали на един от пенсионерските клубове да увеличат работното време на жената, поддържаща дома от половин на пълен работен ден, а вместо това я съкращават.  Политиците се оправдаха, че пенсионерските клубове са няколко и не могат да удовлетворят исканията на всички. Журналистическият  екип на TV7 остава в града, за да проучи още какви обещания са дадени и неизпълнени от местната власт.


Три са сериозните въпроси, които хората, дошли на площада, повдигнаха във Видин - университета, болницата и корупцията в местната власт. На въпросите на гражданите отговаряха кметът на Видин Герго Гергов, председателят на Общинския съвет - Пламен Трифонов, БСП, както и общинските съветници д-р Емил Лилов, Атака; Генади Велков, "Обединение за Видин", СДС; Венци Пасков, ГЕРБ; Добрин Иванов, "Преображение за Видин"; и Пламен Николов, "За Видин", РЗС.


Живите предавания от Видин продължават днес от 17:00, когато на сцената на „България избира NEWS7 TV7” хората, представляващи региона от бившите управляващи и опозиция, ще се сблъскат с гласа на Видин без цензура. В сряда TV7 и NEWS7 гостуват в Монтана, а в четвъртък наред е Велико Търново.


В следващите шест седмици екипът на „България избира NEWS7 TV7” ще обиколи 19 града и ще даде микрофона за дискусии между народа и местната власт, ще извади на светло местните и националните проблеми. Живите предавания на TV7 са във вторник, сряда и четвъртък от 08:00 и 17:00, a най-интересните моменти от турнето зрителите на NEWS7 ще гледат от 21:00.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви