Свързани новини

12.12.2012 11:58

Нито 1 танцуваща мечка днес

Видян 4128 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Книгата „Четири лапи България – 10 години” е създадена както да популяризира дейността на организацията, така и да подпомогне бъдещите ѝ проекти с набраните от продажбите средства. Книгата резюмира историята и хронологията на една благородна мисия, започнала в края на миналия век в резултат на възмущението на порядъчните хора от средновековната традиция на мечкадарството.


Днес, 10 г. по-късно, в България вече няма нито една танцуваща мечка. Всички те са приютени в Парка за танцуващи мечки край гр. Белица в планината Рила.


На страниците на книгата е разказана историята за създаването и развитието на този парк, за перипетиите и любопитните моменти в борбата за откупуването на неговите обитатели, за подкрепата на политици като Симеон Сакскобургготски и Евдокия Манева, както и от фондацията на Бриджит Бардо - партньор в реализацията на проекта.


Част от книгата е посветена на „Грижа за бездомните животни” – един от най-трудните, но и благородни проекти на фондация „Четири лапи”, свързан с кастрация, ваксинация и лечение на бездомни кучета и котки, улавяни по улиците на населените места из цяла България.


Очертана е и нормативната рамка в сферата на защитата на животните в нашата страна, както и нейното динамично развитие през последните години, като е отбелязан най-големият напредък в областта – промените в Наказателния кодекс от 2011 г., инкриминиращи проявите на особена жестокост спрямо животните.


В края на изданието са очертани насоките в развитието на дейността на Парка за танцуващи мечки, както и на цялата фондация в идните години.


Книгата представлява едно увлекателно четиво, илюстрирано с фотографии от най-високо качество, сред които и тези на световноизвестния фотограф Михай Василе. С нея освен че можете да направите чудесен подарък на себе си или на свой близък, ще станете и един от 500-е хиляди подръжници и дарители на организацията в целия свят.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Днес може да се окажете изправени пред изпитания в работната среда

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес може да се окажете изправени пред изпитания в