Свързани новини

11.12.2012 14:29

6 тона стотинки събра VIVACOM в помощ на изоставени деца

Видян 1908 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Чек на стойност 81 016,09 лева връчи вчера главният изпълнителен директор на VIVACOM Бернар Москени на фондация „Надежда за малките”. Сумата беше събрана в рамките на дарителската кампания Операция „Жълти стотинки”, която телекомът организира за трета поредна година. В продължение на два месеца всеки можеше да пусне своето ресто в специалните касички, поставени в магазините на VIVACOM и партньорите на кампанията в цялата страна.


Събраните жълти стотинки тежат общо 6 тона. От тях 45 хил. лева са дарения от хората, а останалите средства са предоставени от корпоративните партньори на кампанията. Дарената сума ще подпомогне функционирането на „Малката къща” в кв. Княжево, която предоставя алтернатива за временно отглеждане, индивидуална грижа и внимание на изоставени бебета и малки деца.


Тази година в Операция „Жълти стотинки” се включиха два пъти повече компании в сравнение с 2011 г., което позволи поставянето на над 2000 касички в общо 800 обекта в страната. В специалните брандирани кутии на инициативата всеки можеше да остави рестото си при покупката на стоки или услуги в магазините на VIVACOM и в обектите на ОББ, Carrefour, Mr. Bricolage, Chipolino, Onda, Техномаркет, Техномаркет@home, Public, Renault-Nissan, Total, Air France, inmedio, Relay, 1 Minute, Jeff, DHL, Ciela, Девин и Groupama. През 2011 г. инициативата на VIVACOM Фонд успя да събере общо 51 714 лв., което осигури пълноценното функциониране на Малката къща в кв. Княжево за година напред.


Официалната церемония по връчването на чека се състоя в присъствието на всички партньори на инициативата. Тя се проведе в резиденцията на посланика на Република Франция у нас Н. Пр. Филип Отие, който е и почетен патрон на уникалната дарителска операция, проведена изцяло по френски модел.


В рамките на цялата следваща година всеки, който желае, може да продължи да подкрепя децата от „Малката къща” в кв. Княжево. Това може да стане чрез SMS на кратък номер 17 777 с текст DMS MALKITE (1 лв. на SMS), с обаждане на 0 900 5 10 01 (1 лв. на обаждане) и с банков превод по сметка в ОББ (IBAN  BG67UBBS80021082138230, BIC (SWIFT): UBBSBGSF).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се