Свързани новини

13.11.2008 09:52

Когато плодовете губят форма

Видян 2030 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Щом ви интересува как изглеждате, със сигурност знаете съвета ”ако ви се яде нещо сладко, по-добре хапнете плод”, или „ за да не преяждате, хапнете преди това шепа сушени плодове или ядки ”. Това с шепата е прекалено, разбира се. Освен това никой не ви казва, че не може непрекъснато да се ядат плодове - пресни или сушени. Особено сушени. Много калорични са, понякога повече от три пъти по-калорични от пресните. Освен това някои са обработени със серен двуокис, което може да причини главоболие. Иначе са изключително полезни. 50 грама сушени вишни например могат да задоволят дневната нужда от кобалт, магнезий и витамин В6, а няколко сушени кайсии – от калий и желязо. Доказано е между другото, че редовната употреба на сушени кайсии значително намалява вероятността от развитие на ракови клетки, а наличният в тях витамин В5 работи за изгарянето на мазнините. По 5 смокини, сливи, фурми или кайсии и забравяте за смущения на стомашно-чревния тракт, плюс това лицето ви става по-свежо, а ноктите и косите по-здрави. Стафидите пък съдържат голямо количество бор, елемент който възпрепятства развитието на остеопороза. Липсата на бор нарушава усвояването на калция. Съдържат и манган, изключително нужен за действието на щитовидната жлеза. За да не прекаляваме със сведения от Менделеевата таблица, налична в сушените плодове, да се върнем просто към сладостта им, първоначалната идея за тях като заместители на захарта-убиец. Всичките тези ананас, банан, папая, манго, пъпеш, праскови и т.н. не са истинските класически сушени плодове, защото са захаросани, преди да се сушат. Така че по-добре блокче шоколад, отколкото такива плодове, на които захарта абсолютно не им е чужда, освен че със сигурност можете да се съмнявате през колко ръце са минали, къде са се въргаляли и с какво точно са се покрили междувременно.


 Тук идва унгарската идея, продавана у нас от „Фит систем”, сушените плодове да са без съмнение чисти – буквално, а така също и от допълнителни количества захар. Става дума за „плодовите пръчици”- плодове пресовани без захар. Съдържат ябълки, круши, стафиди, сливи, праскови, кайсии и банани. Това, което трябва да отбележите и да имате на ум, е, че са третирани със серен двуокис, а повърхността им – с растително масло. „Не съдържат изкуствени аромати, подсладители, оцветители, глутен и холестерин”, твърдят производители и вносители. Това с глутена и холестерина е само още един от опитите да ни се докаже, че сме неграмотни. Всеки вече знае, че просто няма откъде да ги има глутенът и холестеринът в тези плодове. Както и да е, струват по 45 стотинки пръчицата. Има и плодови пръчици от кайсия и къпина + алое вера и те са по 50 стотинки. Може да пробвате да привлечете и децата с тези „пръчици” и очевидно трябва да е нещо като от рекламите, нещо от сорта на новите „вълшебства”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей

Нещата не са конфликтни, а просто различни

Нещата не са конфликтни, а просто различни. Днес ще