Свързани новини

28.09.2012 14:17

Опасен ли е оралният секс?

Видян 40785 пъти | Коментари 1
Гласували 8 рейтинг: 3.6250
много слаба слаба добра много добра страхотна

Макар повечето българи да се мислят за специалисти по всичко, мнозина от тях, било то мъже или жени, имат изненадващо ниска сексуална култура, коментират БГ сексолози. Пример за това е често задавания въпрос "Мога ли да се заразя с полово предавани болести и СПИН при орален секс?". За да разсеят съмненията и догадките, специалистите коментират, че съществува известен риск, свързан с практикуването на орален секс без предпазни мерки. Има няколко документирани случая на пренасяне на ХИВ при орален секс. Докато никой все още не знае какъв точно риск представлява оралният секс, събраните доказателства показват, че той е по-малък отколкото е рискът при анален или вагинален секс без предпазни мерки. Рискът при орален секс и за мъже, и за жени, се смята за много нисък. За момента вариантите за намаляването на този риск при орален секс на мъж включват употреба на презервативи, но също и отдръпване преди мъжът да еякулира, ако е без презерватив и/или отказване от практикуване на орален секс, ако в устата на жената има възпаление или малки ранички. 

 



Рисковете за партньор, който прави орален секс са:


Гонорея.Доста лесно е да хванеш инфекция в гърлото с гонорея правейки орален секс на мъж, който го има.Той ще има секрет от дупката на пениса, който е пълен с гонорея бактерии.За съжаление , секретирането не винаги се забелязва, така че партньорът ви може да не е наясно, че той има инфекция.


По същия начин, е било възможно да се улови инфекция в гърлото с гонорея правейки орален секс на жена, която има гонорея.


Хламидия.Можете да хванете хламидия в гърлото си с правейки орален секс на мъж, който я има.Човек, който има инфекция на хламидия може да има болки при уриниране и / или секретиране но може и да няма симптоми.


 

Брадавици.Не е добра идея да се прави орален секс на мъж, който е с генитални брадавици.Брадавиците не могат да не са очевидни – проверете по ръба на главата на пениса под препуциума, и около дупката на главичката.Въпреки, че рискът не е голям, една жена може да развие брадавица в устата си, в резултат на орален секс.На брадавицата може да и отнеме седмици или дори месеци преди да се появи.Ако се появи такава, потърсете веднага уролог. По същия начин е възможно човек да прихване брадавици върху устните си от правене на орален секс на жена, която е с генитални брадавици.

 


В телесните течности на лице, което е ХИВ позитивно (включително сперма и природните течности, които смазват влагалището) ще съдържат вируса.Затова с ХИВ може да инфектира клетките, които са на линията на устата на човек правещ орален секс, а след това и кръвта.Рискът е вероятно да бъде по-голям за една жена правейки орален секс на мъж, отколкото обратното.Изваждането на пениса преди оргазма на мъжа (еякулацията) би намалило риска, обаче, когато човек се възбуди сексуално, малки количества от спермата изтичанат преди еякулацията, така инфекция все още може да се случи.


Сифилис.Проучване, съобщава, че много от заразените хора са хомосексуални мъже, които са правили орален секс без презерватив.


Рак на гърлото. Оралният секс може да доведе до рак на устата или гърлото, но рискът е малък.Причината е, че гениталната област може да бъде заразена с тип 16 човешки папиломавирус (HPV).Този тип папиломен вирус може да предизвика рак на устата и гърлото.


Рисковете на този, който получава орален секс:


Херпес. Заразяването с генитален херпес от студена рана на лицето е основният риск.Те са силно инфекциозни в етапа на изтръпване преди раната да се е развила.Ако вашият партньор му излиза периодично херпес, той или тя ще разпознае това изтръпване, и трябва да се избягва правенето на орален секс, докато раната не е оздравяла напълно.


Хламидия и гонорея. На теория е възможно да се прихване гонорея или хламидия чрез получаване на орален секс от някой, който го има в устата си.

 

Няколко съвета за безопасен орален секс:


Не правете орален секс на мъж, който има секрет, или наскоро е имал такъв, който не е бил лекуван.

Не правете орален секс на някой, чиито полови органи изглеждат нездравословни или нечисти.

Ако вашият партньор има студена рана на лицето или устните, не допускайте да ви прави орален секс.

Обмислете използването на презервативи при орален секс. Ако сте загрижени за инфекция по време на орален секс, но не харесвате идеята на презервативи, тъй като имат вкус на гума, опитайте с ароматизира такива.

Поглъщането на сперма по време на орален секс, не е вредно. Основният риск от инфекция е в устата (виж по-горе).

Облизване около ануса не се препоръчва.В най-ниската си част червата съдържат много бактерии и вируси, които могат да влязат в устата, дори и ако аналната област се измива предварително.



Етикети
, , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако