Свързани новини

27.09.2012 12:04

VIVACOM Art Hall: домакин на Европейската нощ на учените

Видян 1830 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 28-ми септември VIVACOM Art Hall става домакин на Европейската нощ на учените, която се провежда за осма поредна година в цяла Европа. В България, за първи път, събитието обединява учени, студенти и преподаватели от  седем града на страната около основната тема на тазгодишното му издание - Европейската година за активно остаряване и солидарност между поколенията.


Фокусът на програмата във VIVACOM Art Hall ще бъдат младите таланти на българската наука. Програмата на събитието започва от 16 часа и ще представи инициативи, посветени на младите хора и тяхното представяне като бъдещето на науката в България: “Панаир на знанието и иновациите” – научни ученически проекти; YES – Young and Energetic Scientists – приложни разработки на млади учени; самостоятелни изложби на изследователи; представяния на институти и университети; награждаване на победителите в обявените конкурси за млади хора; забавни демонстрации в “Кабинетите по любопитство”; научни дискусии и шоу; прожекции на филми. 


Общественият интерес ще бъде привлечен към иновациите в медицината, репродуктивното здраве, електронните услуги в здравеопазването, роботиката и активното застаряване, новите материали и качеството на живот. 


Европейската „Нощ на учените” се провежда за осма поредна година в цяла Европа, с подкрепата на Европейската комисия. Събитието цели да популяризира ролята на изследователите и науката в нашето ежедневие и икономическо развитие и по-нататъшна интеграция на България в рамките на Европейския съюз, както и да информира и мотивира младите му граждани за перспективите и възможностите на научната кариера. Всички събития в програмата на Европейската нощ на учените са безплатни и отворени за посещение за всички граждани.




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се