Свързани новини

05.07.2012 12:24

Водолази откриха Британската Атлантида

Видян 4963 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британския вестник Дейли мейл съобщи, че водолази са открили Британската Атлантида. Водолазите са ангажирани от петролните компании. Съвсем случайно те се натъкват на изумителна находка – град потопен под водата. Съдейки по големината му се предполага, че градът е бил обитавам от 10 000 души. Вестникът споделя, че са открили града в района на град Догерланд. Проучванията показаха, че той бавно е потъвал в продължение на хиляди години. В един момент древния град е изчезнал под морските води между Шотландия и Дания, скрит за външния свят. Изследванията показа още, че древния град е потънал между  18 000 и 5500 година пр. Хр. Петролните компании предоставили получените данни на екип от археолози, климатолози и геофизици. Екипа от специалисти направил карта на изгубената земя, по която някога са се разхождали вече изчезналите древни животни.


Учените подозират, че опустошително цунами е бедствието, което е предизвикало трагедията. Ричард Бейтс от университета “Сейнт Андрюс” в Шотландия припомня, че не винаги морето е било тук. Морското ниво около Великобритания многократно се е покачвало и понижавало.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби