Свързани новини

04.06.2012 11:35

Откриха най-голямата книжарница в България

Видян 16287 пъти | Коментари 0
Гласували 8 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-голямата книжарница на Балканите вече работи в София. Точно на 24 май в столицата отвори врати гигантската книжарница Гринуич, която има зашеметяващата площ от 1400 квадратни метра! Така обекта задминава считаните за най-големи книжни магазини на Балканите Одеон в Атина и Истиклал буук в Истанбул, които са съответно 1240 и 980 квадратни метра.


Гринуич се намира в идеалния център на София – на бул. Витоша 37, и има вход и откъм ул. Солунска. На рекордната си площ книжарницата предлага най-големия избор от книги, филми, музика, картички, плюшени играчки и дребни сувенирни подаръци. Има и стилно био кафе, където читателите да разглеждат необезпокоявани книгите. Официалното откриване на Гринуич ще е в петък, 8 юни. Лентата ще пререже кметът на София Йорданка Фандъкова.


„Идеята ни е да бъдем не просто най-голямата книжарница, а литературно средище. Имаме амбицията да правим грандиозна културна програма и поне през ден нещо да се случва. За юни вече имаме 4 литературни премиери”, посочи един от собствениците на книжния магазин Йордан Антов, управител на издателство Бард. През август пък Гринуич ще се превърне в уникална борса за учебници и помагала за учениците, където всеки да открие необходимия си учебник.


Своя територия в Гринуич имат и най-големите у нас издателства на детски книжки – Фют, Егмонт, Златното пате и Пан. На практика абсолютно всяка детска книжка, издадена у нас, я има в книжарницата. Цял етаж заема детския кът, където има и плюшени играчки. Предвидено е от септември аниматори да забавляват хлапетата. Специален щанд има и Нешънъл джиографик с уникалните си атласи, комплекти, пътеводители и географски карти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни