Свързани новини

27.03.2012 13:48

Изложение на британското образование представя университети, колежи и училища

Видян 2131 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 29 март в София ще се съберат 29 британски образователни институции – университети, колежи, училища и изпитни бордове . Te ще участват в изложението на британското образование EducationUK , организирано съвместно от Посолството на Великобритания в София и Британски съвет – международната организация на Обединеното кралство за образователни възможности и културни връзки.


EducationUK е първото изложение в България, което е изцяло посветено на британското образование. Участниците, чиито представители ще участват в изложението, са сред най-добрите британски образователни институции с интерес към нашата страна. Също за първи път в България кандидатите и всички, които проявяват интерес към британското образование, ще могат да разговарят директно с организацията UCAS , чрез която се осъществява приема в университетите в Обединеното кралство. Това ще стане чрез видеоконферентна връзка с централата на UCAS . От там ще се включи Карла Стантън, от която ще можете да разберете директно от източника как се кандидатства в британски университети и кои са най-важните съвети при подготовката на документите и онлайн регистрацията в централизираната система.


Според британския посланик Н.Пр. Джонатън Алън, висшето образование е един от най-важните активи на Великобритания. „Ние предлагаме образование на световно ниво, което изгражда иновативни и предприемачески умения у младите хора. Квалификациите, които получават студентите, са световно признати, а курсовете насърчават независимост, креативност и разчитане на собствените сили. Всички тези качества се ценят от работодателите”, казва посланик Алън.


Броят на българите, обучаващи се в британски университети, се е увеличил над 6 пъти след приемането на страната ни в ЕС. Според данните, с които разполагаме, броят на българските студенти продължава да нараства всяка година, казва директорът на Британски съвет Любов Костова. „Вярваме, че това се дължи не само на световната репутация на британското образование, но и на богатството от възможности за обучение в практически всяка една специалност, която може да представлява интерес за студентите. Това многообразие ще откриете и в списъка с университети и образователни институции, които участват в първото по рода си изложение на британското образование в България”, добавя още Любов Костова.


Повечето от университетите и колежите, участващи в изложението EducationUK , предлагат различни стипендии или схеми за финансиране на следването. Повече информация можете да намерите в профила на всеки от тях на сайта на събитието.


Паралелно със самото изложение, където всеки може свободно да разговаря с представители на участниците, ще се проведе и безплатна семинарна програма. В нея са включени всички теми, които биха представлявали интерес за кандидат студентите или техните родители: Какви британски образователни и професионални квалификации са подходящи за различни цели, какво представляват различните тестове по английски и как да изберем най-подходящия, какви възможности за обучение по английски има в България и как можете да учите езика в Обединеното кралство, какъв е животът там от гледната точка на студента. Ще има и специални презентации на 3 от най-известните университети – UniversityofReading , UniversityofWarwick и UniversityofEastAnglia .


Ако се интересувате от професионални квалификации, които можете да придобиете чрез дистанционно обучение и без да се налага да пътувате до Обединеното кралство, не пропускайте презентацията „Британски образователни и професионални квалификации”, с която започва изложението в 11.00ч.



Кога: 29 март (четвъртък), от 11:00 до 20:00ч.
(видеоконферентна връзка с UCAS от 12:00ч. )
 
Къде: зала Роял, хотел Шератон, София
 
Как: вход свободен



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали