Честото консумиране на червено месо може да се съкрати продължителността на живота, твърдят изследователи от Харвардския медицински институт, цитирани от Би Би Си. В изследването са взели участие повече от 120 000 души, за които се предполага, че са увеличили риска от смърт, предизвикана от рак и сърдечни проблеми. Замяната на червеното месо с риба, пиле или ядки понижава рисковете, твърдят още авторите. Британската фондация за сърдечни заболявания обаче заявява, че червеното месо може да се яде като част от балансиран хранителен режим. Изследователите са анализирали данни от 37 698 мъже между 1986 и 2008 г. и 83 644 жени между 1980 и 2008 г. Резултатите сочат, че добавянето на червено месо в дневния хранителен прием на увеличава риска от смърт с 13% и сърдечно-съдови заболявания с 18%, рак с 10%. Изследователите предполагат, че наситените мазнини от червеното месо са главният виновник за проблемите със сърцето, и солта, използвана в преработените меса може да ускори проблемите чрез ефекта си върху кръвното налягане. Виктория Тейлър, диетолог в Британската фондация за сърдечни заболявания съветва преработените меса като бекон, шунка, колбаси и хамбургери да се заместят с други източници на белтъчини като риба, домашни птици, боб или леща.
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
бТВ Синема 28 април 21:00ч.
Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу
Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.
- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…
- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.
- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!
Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще