Свързани новини

14.02.2012 15:42

14 февруари преминава с любов от виното Домейн Пещера

Видян 2284 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С любов към истинското вино най-нашумялата звездна двойка от българската театрална и кино сцена, Деян Донков и Радина Кърджилова, призоваха за връщане към исконните български традиции в деня на лозарите Трифон Зарезан и налагане на 14-ти февруари като деня на любовта към виното. Рекламните лица на популярната марка Домейн Пещера използваха символиката на деня, за да напомнят, че Трифон Зарезан е празникът, посветен на труда и любовта на българите към лозята, гроздето и виното, но по нов стил той се чества на 1-и февруари.
Секссимволите в българското кино използваха празника, за да  изненадат забързаните и вглъбени в работния си ден жители на София с малко вълнуваща емоция. На изхода на метро станция Сердика те посрещаха минувачите и им подаряваха лозови клонки, отрязани от масивите, където се отглежда гроздето за любимото им вино. Радина и Деян призоваваха хората да отнесат клонките в домовете си, да ги полеят с „напитката на боговете” и да си пожелаят здраве, щастие и любов. С пожелание за плодородие, лозови клонки получиха стотици жители и на градовете Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора. Кампанията даде възможност на хората от градовете, които не са могли до сега да участват в ритуално зарязване на лозя, да се докоснат до традициите на един от най-древните ни празници.
Малко известен факт е, че след въвеждането на Григорианския календар от Българската православна църква през 1968 г. денят на свети Трифон се чества на 1 февруари. На тази дата празнува своя професионален празник и почита деня на покровителя на лозарите и винарите само най-големият български винопроизводител Винпром Пещера.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

MotoGP

Собственикът на Формула 1 иска да придобие MotoGP

Собственикът на Формула 1 Либърти медия ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне