06.11.2008 12:49

Частни фирми ще провеждат шофьорските изпити

Видян 1395 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Частни фирми ще имат право да провеждат шофьорските изпити. Това предвиждат промените в Закона за движение по пътищата, приети на днешното заседание на правителството, съобщи Дарик.


Според промените държавната администрация запазва функциите си да определя условията и реда за провеждане на шофьорските изпити и да контролира оценяването им. В законопроекта е въведено и изискване към оборудването на тежкотоварните автомобили, които трябва да притежават огледала за непряко виждане и така да се ограничи невидимата зона и броят на потенциалните жертви при пътнотранспортни произшествия.


Правителството прие и програма „Грижа за всеки ученик”, според която по 500 лева ще получават училищата за всеки ученик, стигнал до национален кръг от олимпиада през учебната 2007 – 2008 година. За програмата са осигурени 2 милиона лева, които ще се разпределят за обучение на талантливи ученици и допълнително обучение на ученици за получаване на общообразователната им подготовка.


Училищата ще получават средства по програмата според броя на учениците и техните постижения на националните олимпиади като за всеки лауреат училището ще вземе по 2000 лева. Към сумата се добавят 20% за административни разходи.


В програмата са заложени средства и за допълнително обучение на ученици от 5 и 6 клас, които имат ниски резултати от външното оценяване по даден учебен предмет. Критерият за участие е наличието на група от четири до осем деца в едно училище, които имат постижения с 50% по-ниски от средния успех по съответната дисциплина.


За обучението на една група по предмет се отпускат 1000 лева за 100 учебни часа плюс 15% за административните разходи за училището.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния