Свързани новини

30.11.2011 14:49

Чичо Пепи от легендарния тролей 2112 се пенсионира

Видян 4189 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пенсионната реформа достигна и до Петър Чернев, по-известен като Чичо Пепи, шофьорът на легендарния тролей 2112 в столицата, придобил популярност с веселата си украса и доброто отношение към пътниците. Вчера Чичо Пепи се пенсионира след 25 години служба в тролейбусния транспорт на столицата, съобщава бТВ. Той караше шарения тролей по линия №1, в който пътниците получаваха подаръци и музикални поздрави. Чернев обичаше да изненадва приятно пътниците като се обличаше като дядо Коледа по новогодишните празници, а на 1 март раздаваше мартеници. Вчера Петър Чернев почерпи за последно своите пътници с бонбони. Шофьорът на шантавия тролей реши да се пенсионира преди възрастта да бъде вдигната от правителството.


"Това ми е последния ден. От тук нататък имам още един курс и казвам: Адио. Искам да благодаря на моите пътници, че за тези 25 години са ми дали най-хубавите мигове в моя живот. Просто много ви благодаря!", каза Чернев на пътниците и раздаде бонбони.


Петър Чернев е на 58 години, професията му се води втора категория труд и това му позволява да се оттегли преди вдигането на възрастовия праг в началото на 2012 г.  Това, което го прави различен на фона на средата, в която живее и работи, е неговият позитивизъм и любовта към това, което върши.


„Достатъчно съм отговорен за възрастта, която имам, че един човек на моята възраст, ние сме вече в прединфарктно състояние. Не мога вече да гарантирам безопасността на тези хора. Човек отива назад, той е амортизиран. Не може да подлагаш този човек на 70 години да го сравняваш с един човек на 40 години и да носи същата отговорност. Аз съм си дал своето и нека вече съм да си гледам старините, да си гледам внуците, да гледам куче, котка, лехичката", мъдро обобщава чичо Пепи.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Данте Алегиери - Ад

Ново издание на Ад в превод на Кирил Кадийски

След поредицата български преводи на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец

Важно е да останете отворени за нови идеи

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и