Свързани новини

11.09.2011 22:22

Руски филм спечели Златен Лъв във Венеция

Видян 1691 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският филм „Фауст” на режисьора Александър Сокуров спечели голямата награда „Златен лъв” на 68-ото издание на международния кинофестивал във Венеция. Според аргументите на журито, председателствано от американския режисьор Дарън Аронофски, филмът е спечелил приза, защото е „монументална” екранизация на едноименното произведение на Гьоте.


Лентата е заснета изцяло на немски език с актьора Йоханес Цайлер в главната роля.


Благодаря ви много, това е истинска изненада за мен. Получих обаждания с поздравления от много страни. Благодаря на германския писател Йохан Волфганг Гьоте, както и на руската и европейската култура и киноизкуство, заяви Александър Сокуров.


Награда „Сребърен лъв” за най-добър режисьор получи китаецът Шай
Цзян за филма „Хора, планина, хора, море”. С приза "Купа Волпи" за най-добър актьор бе удостоен роденият в Германия ирландец Майкъл Фасбендер за ролята си във филма „Срам” на британския режисьор Стив Маккуин. В него актьорът играе ролята на преуспяващ съвременен жител на Ню Йорк, неспособен на чувства и емоции. Фасбендер играе и психоаналитика Карл Густав Юнг във филма на Дейвид Кроненбърг „Опасен метод”, също прожектиран в конкурсната програма.


Причината да съм тук днес е изборът на режисьора Стив Маккуин, той винаги експериментира, задавайки актуални въпроси от нашето съвремие. Публиката на Венецианския кинофестивал наистина оцени това и възприе ласкаво нашия филм, за което съм й благодарен, каза Фасбендер.


"Купа Волпи" за най-добра актриса получи китайката Дийни Ип за ролята си във филма „Обикновен живот” на сънародничката й Ан Хуи. Специалната награда на журито на най-стария кинофестивал в света бе присъдена на Емануеле Криалезе за неговия филм „Твърда земя”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог