21.02.2011 13:24

Атлантида изплува край Канарите?

Видян 2930 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Потъналият легендарен континент Атлантида като едното нищо ще се окаже до Канарските острови. До това сензационно разкритие стигнаха учените, след като потребител на сайта Google Ocean ги информирал, че забелязал нещо, подобно на улици, на океанското дъно.


Тя се намира на едно от местата, където най-вероятно се е намирала Атлантида – на дъното на Атлантическия океан, на около 1000 км от северозападния бряг на Африка, близо до Канарските острови. Координатите на мястото са: 31 15'15.53N 24 15'30.53W.


Става дума за идеален правоъгълник с големина около 20 000 кв. км, който не изглежда като естествено образование. Инженерът, който го е забелязал, твърди, че гледката много прилича на карта на град. Специалистът бил част от екип по авионавигация, който изследвал дъното  на Атлантическия океан. Обектът е на дълбочина около километър. Тайнствените линии, които според учените, могат да бъдат дело единствено на човешки ръце.


Учените смятат, че откритието е невероятно и че си заслужава да се изследва като възможност. Това не е първото откритие, което дава надежди на науката – през последните години са се обявявали „доказателства” за съществуването на Атлантида, намерени край Кипър и южна Испания.


Google Ocean е продължение на Google Earth, което позволява виртуално разглеждане на океаните – на дъното, на морския живот и т.н.


Все още не знаем дали Атлантида е съществувала или е само древна легенда, описана още от Платон. Той разказва за нея като за остров, потънал в океана, след като жителите му направили неуспешен опит да завладеят Атина около 9000 години пр. Хр. Островът бил разрушен от земетресения и наводнения. Платон казва за Атлантида, че била „по-голяма от Либия и Азия, взети заедно”, разположена близо до Херкулесовите стълбове (Гибралтар). Атлантида била земя на огромни богатства, напреднала цивилизация и красива природа.



Етикети
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни