Свързани новини

05.01.2011 16:31

Пет иновации променят начина ни на живот

Видян 2408 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Батериите ще се зареждат от въздуха. По традиция, IBM обяви поредните пет иновации, които имат потенциала да променят начина, по който хората работят, живеят и се забавляват в следващите пет години.
Първата променя е, че - Ще можем да виждаме холограмна проекция на нашите приятели в 3D формат. „Чудото“ ще се случи в следващите пет години. 3D технологията, използвана и във филмите, ще ни даде възможност да общуваме с 3D холограми на нашите приятели в реално време. Учените разработват варианти, за да превърнат видео разговора в холограмен или още наречен 3D телеприсъствие. Техниката използва светлинни лъчи, разпръсквани от обектите, и реконструира картина на този обект – сходна техника с тази, използвана от човешките очи, за да визуализират заобикалящата ги среда.
Втората иновация е - ще използваме батерии, които се зареждат от въздуха. Така, докато вървите по-улицата, мобилният ви телефон ще се зарежда. Същото ще се случва и с батерията на преносимия ви компютър.
Учените работят и върху това – батериите да отпаднат изцяло.
Освен това...няма да е нужно да ставаме учени, за да спасим планетата. Просто защото ще бъдем ходещи сензори. След пет години, сензорите в нашия телефон, кола, портмоне и дори нашите постове в Twitter ще събират данни, които ще дават на учените представа за средата ни в реално време.
Другата новост е, че хората ще победят тежкия трафик. Придвижването ни до работното място ще бъде направлявано индивидуално и няма да се изнервяме и да закъсняваме за работа.
Не на последно място – иновациите ще направят така, че енергията да се рециклира и използва за нуждите на цял град. Енергията в компютрите например ще се използва за отопление на сгради през зимата и захранване на климатици през лятото.


 



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак