Свързани новини

13.10.2010 15:40

Как куче наследи $65 млн.

Видян 3598 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не винаги последната воля на покойника улеснява наследниците му. Преди да умрат някои хора забъркват страхотни каши, които причиняват главоболия на роднините им. Ето десет от най-странните завещания в човешката история.


1. Милионерът и кинопродуцент Роджър Доркас завещал състоянието си от 65 милиона долара на любимото си куче Максимилиан. Съдът признал това решение за законно, тъй като приживе милионерът извадил на четириногото валидни човешки документи. На жена си Доркас оставил 1 цент. Тя обаче използвала същите кучешки документи и се омъжила за Максимилиан, а след неговата смърт станала единствена негова наследница, тъй като кучето, разбира се, не оставило никакво завещание.


2. Най-дългото завещание съставил един от основатели на Съединените щати - Томас Джеферсън. В документа освен указания как да бъде разпределено  имуществото били включени и многобройни разсъждения за историята на Америка. Според завещанието, наследниците на Джеферсън можели да получавали своята част от наследството само при условие, че са освободили всичките си роби.


3. Средновековен фермер успял да се намеси в живота на жена си чак от гроба. Той й оставил 100 лири, но заповядвал, ако тя се омъжи да й бъдат дадени още 100. Според него тези пари щели да потрябват на бедния мъж, който би станал неин съпруг.


4. Много полезно за историците се оказало завещанието на Уилям Шекспир. Той се показал доста дребнав, като се разпоредил относно цялото си имущество, започвайки от мебелите и завършвайки с обувките.


5. Само с три думи успял един лондонски банкер да уреди делата си: Разорен съм напълно.


6. Най-неприличното завещание принадлежи на обущар от Марсел (Фр). От 123-те думи в него, 94 били недопустими за произнасяне дори в съмнително прилично общество.


7. За разшифроване на завещанието на лаборанта на знаменития физик Нилс Бор пък били поканени експерти-лингвисти. Документът съдържал огромно количество специфични термини и сложни фразеологични обороти и бил практически неразбираем.


8. Хенри Форд остава в историята с най-голямата сума, завещавана от един човек - 500 милиона долара. Той пожелал да бъде разпределена сред 4157 учебни и благотворителни заведения.


9. Най-известното завещание оставил Алфред Нобел. То било оспорено от роднините му, които получавали само половин милион крони, а останалите 30 милиона били дадени за учредяване на знаменитата Нобелова награда.


10. Мишел Ротшилд пък изрично забранил имуществото му да бъде описвано. "...Категорично и еднозначно забранявам всякакво описване на моето наследство, всякакво съдебно вмешателство и обнародване на моето състояние..." Така реалните размери на състоянието на Ротшилд и досега са неизвестни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог