Свързани новини

23.09.2010 15:05

Бил Гейтс пак най-богат с $54 милиарда

Видян 1818 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пари при пари отиват – истинността на тази народна мъдрост се доказва в последната класация за най-богатите хора в света на  американското списание Форбс.


Положението на американските милиардери се е подобрило, като над половината от тях са увеличили състоянието през годината, посочва изданието. А най-богат между тях отново, за 17-та поредна година, е Бил Гейтс. Основателят на Майкрософт е най-състоятелният американец - с авоари, възлизащи на 54 милиарда долара - с 4 милиарда повече, отколкото миналата година, посочва БТА.


Номер две в традиционната класация на Форбс е инвеститорът Уорън Бъфет със състояние от 45 млрд. долара. Той е натрупал с милиард повече от Гейтс и така има 5 млрд. повече от миналата година.


Трети е основателят на Оракъл Лари Елисън, чието богатство запазва равнището си от 27 млрд. долара.


Кристи Уолтън, един от наследниците на основателя на магазините  Уолмарт Сам Уолтън, се нарежда на четвърта позиция с 24 млрд. долара.


За разлика от 2009 г. 217 от магнатите в списъка - Форбс 400, сега разполагат с повече средства, отколкото преди година. Само 84 от милиардерите са изгубили част от богатството си, докато миналата година "жертва" на тази тенденция бяха 314 от включените в листата.


Хората на първите десет позиции са добавили общо 24,9 млрд. долара към авоарите си. Миналата година същата група изгуби общо близо 40 млрд. долара от състоянието си. В топ 10 няма нови лица, а само известни размествания.


Създателят на Фейсбук Марк Зукербърг (35-та позиция) е регистрирал най-голям относителен растеж, увеличавайки богатството си повече от три пъти - от два на 6,9 млрд. долара.


Най-възрастният в списъка е 95-годишният Дейвид Рокфелер с 2,4 млрд. долара. Той е внук на най- богатият човек за всички времена Джон Рокфелер. Неговото състояние от 336 млрд. долара е непоклатимо от първото място.


Медийният магнат Опра Уинфри заема 130 място и е една от 42-те дами в списъка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а