03.09.2010 17:00

Магистър по идиотлък

Видян 1797 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако детската ви мечта е била да станете вампир, гробар или професионална детегледачка, вече може да я сбъднете. Редица университети по света предлагат странни специалности и издават сертификати за покрити научни сетпени.


Бакалавър по Хари Потър
Можете да изучавате вълшебния свят на Хари Потър в държавния университет на Фростбърг (Гер). Сред избираемите предмети са Митология, Астрономия, Единайстата световна война и Магия. Сред неприятните последствия на курса са твърдата убеденост, че можете да летите върху метла и имате добри познания по змийски език.

Университетска култура и алкохол
Не е ясно дали в университета Дюк (САЩ) предлагат упражнения и летни практики по предмета, но теорията се концентрира върху това как неформалните групи, които студентите формират, влияят върху консумацията на алкохол.

Вампирология
Курсът се предлага в канадския университет Виктория. От факултета са включили лекционни курсове по Специални способности, Възраст на вампирите, Кръстове и свещена вода, Дракула, Употреба на огледалата и Черна магия.

Учене от YouTubе
Курсът се състои от гледане на клипчета в популярния сайт за видеосподеляне и провеждане на дискусии върху проблемите, които те повдигат. Специално внимание се отделя на писането на коментари. Основен извод от курса във Виктория е, че най-важното, което научаваме от YouTube, е първо да се обадим на Бърза помощ и след това да се снимаме как правим каскади в задния двор.

Философия и Стар Трек
Обучението е част от курсовете, предлагани на студентите в Джорджтаун. (САЩ). Ако пък се интересувате от религиите, представяни във филма, запишете университета в Пенсилвания. Там бъдещите теолози изучават точно такава дисциплина, макар че продължават да твърдят, че Бог е само един.

Радостта от боклука
Ако живеете като прасе, от Калифорнийският университет и университета Света Клара могат да ви издадат диплома за това. По време на курса учениците се превръщат в археолози, които се ровят из купчини боклук в търсене на предмети, които могат да бъдат рециклирани или използвани отново.

Социология на Семейство Симпсън
Атрактивната специалност се преподава в университета на Сан Хосе. В основата на курса е сравняването на различни ситуации от анимацията със случващото се в реалния живот. Набляга се върху религията, културата и политиката. Засега не е ясно каква точно е реализацията на завършилите курса.

Бакалавър по Гробарство
Покрива най-важното, които всеки, насочил се към професията, трябва да знае - от смърт на близки роднини до право, кремиране и обработка на човешки останки. Може да се изучава в Маями.

Професионална бавачка
Можете да станете перфектната бавачка в университета Съливън, Кентъки. Дипломиралите се лелки могат да се реализират в детски болници, дневни центрове, частни домове и школи за извънкласни занимания.

Изкуството на ходенето
Пак в Кентъки можете да се посветите на изучаването на известни хора, предпочитали да вървят пеш, на присъствието в литературата на древното изкуство на ходенето, на излетите и на поклоничеството.

Краят на света
Готови ли сте за края на света? След този курс в Ню Йорк определено ще бъдете. Не че дипломата ви ще има особено значение тогава, но поне ще знаете какво да очаквате.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.