Свързани новини

23.04.2010 09:57

Ванга възкресила дете

Видян 4648 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В миналия брой на Супер 19  разкрихме истината за взаимоотношенията между феномените Ванга и Вера Кочовска, за които се твърди, че не се понасяли. Дъщерята на плевенчанката Десислава разказа, че двете са били особено близки. В подкрепа на нейните думи дойде и изказването на доц. Йорданка Пенева от Шуменския университет, която одини наред е общувала с двете екстрасенски и ги е изследвала.


„Вера можеше да звънне на Ванга по телефона по всяко време!


Една нощ, беше вече около полунощ, бях при нея в Плевен и си бъбрехме. Тогава Вера каза: „Искаш ли да звъннем сега на Ванга?“ и посегна към телефона. Казах й: „Чакай, не е ли много късно вече?“, а тя ми каза да не се тревожа за това и позвъни.


Ванга говорела за Вера като за своето малко, даровито и недотам послушно дете


Поне така твърди доцентката и допълва: „Видях как на погребението на Ванга през 1996 година Вера получи малка торбичка, завещана й от пророчицата. Бях до Кочовска, когато тя отвори вързопчето. Вътре имаше малка икона на Света Богородица“, спомня си още доц. Пенева.
Ванга през целия си живот не можела да прежали смъртта на майка си. Отишла си, когато тя била невръстно дете, разказват нейни близки. Пророчицата твърдяла, че именно нейният лик е изографисан в парижката катедрала Нотр Дам, откъдето очевидно идва мистичната връзка на Ванга с точно тази черква.
 До последно петричката гадателка копнеела да отиде да я види, но властите не я пускали. Веднъж, след поредната забрана, дори се вдигнала чак при Тодор Живков.
“Заминаваш, ама под друго име!”, отсякъл Тато. “А, как под чуждо име ще ме пратите в Париж като шпионка! Не, не, не искам. Името си искам!”, възпротивила се Ванга, поради което така и не могла да се срещне с майка си.


Ванга преживе никого не е определяла за свой наследник, твърди доц. Пенева


След смъртта й обаче всякакви феномени, гадатели и лечители се провъзгласиха за нейни последователи, някои дори имаха дързостта и нахалството да твърдят, че именно тя ги е посочила да продължат нейното дело. 
Доц. Пенева разказва, че по време на срещите им пророчицата и дума не е обелвала за това кой ще я наследи като пророк. Тя обаче признавала изключителната дарба на Вера да лекува. В това отношение дори я имала за по-добра от нея самата.
„Оная ке ме надрипа“, споделила веднъж петричката пророчица пред своята изследователка.
Що се отнася до безкрайните й граници като феномен, Пенева сподели доста интересна случка, която й дала нови сили за живот:
„При едно от посещенията ми при Ванга, тя ми направи изключителен подарък – жест, който никога няма да забравя. Възкреси покойния ми син. Тя отвори някакъв канал, някакво ново измерение и можех да си го гушна, да си го целуна, все едно, че сънувах - разказа специално пред Супер 19` Йорданка Пенева - Това бе едно много продължително за мен изживяване, което после разбрах, че съм преживяла за кратко астрономическо време”.
Когато доцентката се освестила, Ванга продължавала да се радва на подаръка, сякаш нищо не е станало. “Аз разбрах, че целият този филм, който съм гледала, е бил кратък колкото миг. Казах й: Ти сега какво направи?! Хипнотизира ли ме? А тя ми отвърна, че не знае как го е направила. Тя просто го умее. Интересното е, че изобщо не се разстроих от преживяното, дори напротив – бях щастлива и спокойна“, завършва свидетелката на уникалното събитие.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак