16.04.2010 10:39

Статуя на Емпайър Стейтс Билдинг провокира хаос в Ню Йорк

Видян 1273 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френетични позвънявания на разтревожени нюйоркчани прегряха телефона за спешни повиквания 911 след забелязан наподобяващ човешка фигура силует да стои на издадения ръб на Емпайър Стейтс Билдинг сякаш се готви да скочи.


Кошмарният сценарий обаче се оказал фалшив, когато дошлите на мястото полицаи осъзнали, че става дума за безжизнена чугунена статуя, а не за опит за самоубийство, пише Ню Йорк Поуст. Скулптурата с човешки размери е сред 31-та творби на британския художник Антъни Гормли, разположени на опасни покриви и ръбове на най-прочутите сгради в града по-рано този месец. Четири от тях са разположени откъм улицата, включително една “виси“ над Пето авеню. “Това е досаден проблем“, заявил полицай пред изданието по повод арт-инсталацията "Even Horizon". “Това е загуба на човешка енергия. Нямаме достатъчно полицаи, за да си губим времето да се отзоваваме на обаждания за статуи, които се самоубиват“. Полицията е уведомена за проекта, подкрепен от кмета на града Майкъл Блумбърг. Пешеходците и полицията имат основания да се тревожат: от откриването му през 1931, 34 души са скочили от наблюдателната площадка, разположена на 86-ия етаж на прочутия небостъргач, най-високият в Манхатън. Металният мъж вече е бил поставен на Емпайър Стейтс Билдинг когато оттам е скочил последният засега самоубиец, студент от Йейл, на 30 март.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни