Свързани новини

07.04.2010 10:35

Мърдок ще ограничи достъпа на търсачките до вестниците си

Видян 1806 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ръководителят на News Corp Рупърт Мърдок заяви, че достъпът на Google и Microsoft до неговите вестници може да бъде ограничен до "заглавие или едно-две изречения", след като направи платен достъпа до сайтовете им, информира БГНЕС.


Мърдок каза, че вярва, че повечето от останалите вестници в САЩ също ще започнат да таксуват четящите ги онлайн-потребители, както прави той с Wall Street Journal и планира за останалите вестници, започвайки с лондонския Times. Медийният магнат подчерта, че не знае дали преградата "ще позволява на посетителите да виждат първите параграфи или определени статии“. "Ние самите експериментираме с това", добави той, но изрази твърдото си намерение да "спре Google и Microsoft, или който и да е“, които “вземат нашите истории, без да плащат нищо". Мърдок призна, че не очаква търсачките да започнат да плащат, но очаква да публикуват само заглавията или едно-две изречения, след които да има форма за абонамент. Въпреки това той не се притеснява, че свикналите на безплатни новини потребители ще откажат да плащат. "Мисля, че когато няма къде другаде да отидат, ще започнат да дават пари".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.