Свързани новини

26.03.2010 09:37

Глобяват солено, ако затворите улица

Видян 1302 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Солена глоба по 150 лв. на час очаква всеки, прекъснал или спрял движението по общински път в София. Санкцията е заложена в Наредбата за управление на общинските пътища, гласувана вчера от Столичния общински съвет.


При отклоняване на движението по временни маршрути, удължаващи пътя над 5 км, ще се плащат по 50 лв. на ден, а за въведени ограничения на движението - 25 лв. на ден. Наредбата засяга управлението на 225 км общински пътища в Общината, като към тях все още не са включени пътищата в природен парк Витоша, съобщи БТА.


При изграждането на бензиностанции или газостанции до пътя годишната такса, която инвеститорите ще плащат на общината, е от 1000 лв. до 1400 лв., в зависимост от броя на колонките за зареждане на автомобилите.


При изграждането на нови подземни или надземни линейни мрежи Общината ще получава от инвеститора по 1000 лв. за километър, а при реконструкция на подземни или надземни проводи и съоръжения в обхвата на пътя - по 15 лв. на километър. За поставянето на до 2 билборда на общински път ще се събира годишна такса от 90 лв.


За изсичането на дървета или храсти, брането на плодове без разрешение от администрацията, пашата на добитък, паленето на растителност, движението на верижни машини извън снегопочистващата техника в обхвата на пътя, предвидената глоба е от 200 до 500 лв. за физически лица, а за юридически - от 1000 до 5000 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец