Свързани новини

24.03.2010 14:19

Козметични лъжи 2: “Био-“ и “натурални” продукти

Видян 2746 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Напоследък са много на мода продукти, които се определят като “био”. Също като сиренето с трайност 18 месеца, което няма как да съдържа живи частици при нея, и козметичните средства, които рекламират, че имат само “натурални” съставки, заблуждават. И това най-лесно личи от гаранцията за срок на годност.
“Ако искате да използвате мазило или разкрасително средство, което е съставено само от природни органични продукти в естестевен вид, значи то няма как да издържи повече от 24 часа. Със замразяване, и малко повече”, коментират руски учени от специализиран московски институт пред ОРТ.
Според тях в някои продукти все пак има натурални съставки. Такива средства за разкрасяване могат да имат срок на годност до 1 или в редки случаи до 3 месеца. “Останалите, които траят по година или две, съдържат нефтохимически и всякакви други, но не и био-продукти”, шегуват се експертите.
Те се забавляват и с друга рекламна и ПР уловка на козметичните компании. Напоследък те силно лансират хипоалергенни кремове, каквито според учените просто няма – това е красиво наукообразно определение, което нищо не означава. Голяма забава сред спецовете са и парфюмите с феромони. Предполага се, че въпросните благоухания тряба да действат на първичния инстинкт и всеки да се чувства привлечен от нас, когато сме напръскани с тях, заради магнетичния хормон. Да, ама не.
В козметичната индустрия не се използват човешки, а животниски хормони. Опит с трима мъже, които със затворени очи трябва да изберат една от пет жени само по миризмата, показан от ОРТ, демонстрира, че нито 1 не избра дамата, обилно напрускана с парфюм с феромони. Причината – хормонът е взет от бобър и действа само на бобри. Не и на хора.


В следващия брой на Супер 19' очаквайте в нашата поредица: защо са неефектнивни, но вредни трайните спирали и червила



Момиче почина заради фалшива боя за коса



На пръв поглед ментетата на козметични продукти изглеждат безобидни, но далеч не е така. От тях само 10% са безвредни, а останалите 90% могат да бъдат дори опасни заживота. Вече има смъртен случай, причинен от фалшива боя за коса. Рускинята Осел Бакирова загина светкавично след използване на Блондекс-менте. 32-годишната дама купила продукта от квартален магазин. След нанасянето върху косата получила алергичен шок. Той предизвикал отток на мозъка и оттам се получил разрив на сърцето. Супер 19’ ви съветва: не купувайте козметични продукти от пазара, от улични амбулантни търговци, от малки павилиони и квартални магазинчета, където стоката не е сертифицирана!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с някои препятствия

Днес може да се сблъскате с някои препятствия, но