Свързани новини

19.03.2010 17:37

Икономическата криза "изяде" 16 млн. работни места

Видян 1542 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Икономическата криза е причинила загубата на 16 милиона работни места по света, 3/4 от които /близо 12 милиона/ са безработните в развитие страни, съобщиха от Международната организация на труда (МОТ), цитирана от БГНЕС.


Най-силно засегнатите от рецесията сектори са индустриалният, автомобилният, металургичният и технологичният, където са съкратени 9,4 милиона работни места, повече от половината от общата цифра на трудовия пазар по света. Следват областта на строителството и дистрибуцията, както на едро, така и на дребно. В строителния сектор съкращаването на работни места достигна 3,3 милиона само между първото и третото тримесечие на 2009 г., от които повече от 1 милион са загубени в САЩ, 630 000 в Испания, 256 000 в Япония, 234 000 във Великобритания. В проучването на МОТ са включени области като здравеопазване, образование и държавна администрация, които не са пряко засегнати, но също могат да пострадат, заради нарастващите дългове на редица държави. Данните, събрани в 56 страни от всички региони не включват, обаче, двете големи нововъзникналите икономики на Китай и Индия, защото "тези държави не са предоставили последната статистическа информация". Включените страни представляват 70% от световния Брутен вътрешен продукт, а между тях фигурират и тези, които са в епицентъра на кризата като САЩ, Европа и Япония. Според експертите развиващите се страни са по-устойчиви, по-специално тези, като Бразилия и Китай, като се възползват от силата на техните вътрешни пазари.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ви дава шанс да укрепите връзките си

Днешният ден ви дава шанс да укрепите връзките си