Свързани новини

11.03.2010 16:46

Чакат хубаво време и кърпят дупките в София

Видян 1434 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Кърпенето на дупки ще започне в момента, в който метеорологичните условия позволят. Ще има и преасфалтиране на улици и булеварди, по които движението е натоварено“, каза днс зам.-кметът по транспорта на София Любомир Христов. Думите му бяха в отговор на гражданския протест срещу дупките по софийските улици. Недоволството бе заявено пред сградата на Московска 33 едва от десетина души. Така журналистите, дошли да отразят протеста, се оказаха повече.


Организаторите на проявата от Младежката интернет медия – dupka.net, хем поискаха отчет от кметството, хем не приеха да се срещнат с ресорния зам.-кмет. Аргументът им бе, че преди това общината трябвало да разгледа тяхната декларация. В нея се настоява за пълен отчет на извършените досега ремонтни дейности по улиците, както и представяне на плана за бъдещите дейности. Настоява се също да се прекрати „тампонирането“ на дупките и да бъде създадена реална организация по преасфалтиране на пътищата и тяхната поддръжка и профилактика.


Цветан Фиков от dupka.net обяви, че иска граждански контрол върху изразходването на парите за ремонти и ръководството на Столична община всяка година да дава публичен отчет за направените улични ремонти, както и за ефективността на похарчените пари.


Зам.-кметът Любомир Христов искаше да запознае протестиращите с готовността на общината да започне ремонтни дейности, с програмата за тях и разчетите за тази година. Той им предлага да участват заедно със строителния надзор в контрола на извършваните ремонти.


Кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че решаването на проблема с остарялата инфраструктура на града изисква цялостно преасфалтиране на част от уличната мрежа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за